Odlazećoj generaciji vaterpolo reprezentacije šanse da se domogne medalje na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru su naglo pale, nakon što je Nikola Janović odlučio da završi karijeru.

Dosadašnji kapiten „ajkula“ je prethodnih dana po završetku Evropskog prvenstva u Beogradu priznao da razmišlja o povlačenju, a sada je definitivno odlučio da je bilo dosta.

Tako će ostati upisano da se karijera jednog od najvećih vaterpolista koje je Crna Gora stvorila završila u januaru 2016. godine, samo nekoliko mjeseci prije Olimpijskih igara koje su trebale da stave tačku na karijeru većine igrača naše reprezentacije.

Janović je, takođe, završio i sa Jadran Carinama, a povodom njegovog oproštaja Vaterpolo i plivački savez je zakazao konferenciju za medije u petak u Podgorici.

Stariji od braće Janović, koji u martu puni 36 godina, bio je dio svih uspjeha crnogorske reprezentacije – od istorijskog zlata u Malagi, preko srebrnih medalja u Ajndhovenu, Barseloni i sada Beogradu.

Od kada postoji crnogorski nacionalni tim Janović je od velikih takmičenja propustio jedino Svjetsko prvenstvo u Kazanju prošlog ljeta.

Janović je u karijeri osvojio praktično sve, a nedostaju mu evropska klupska titula i olimpijska medalja.

Ponikao je u Primorcu (u kojem je igrao u dva navrata), potom je nastupao za Crvenu zvezdu, Bečej, Jadran (dva puta se vraćao u klub sa Škvera), a bio je i član italijanskog Posilipa i Juga iz Dubrovnika.