Ovaj izvještaj počinjem tako što moram iskreno i od srca da se poklonim ovim golmaskim veličinama koji su o ovom kolu bili brilijatni i najviše zaslužni što su njihove ekipe osvojile sva tri boda u ovom kolu.
Balša Djurković (KMF MG)
Boris Radojičić(KMF KLJARI KLJAZ)
Nemanja Koprivica ( KMF AJAKS)
Marko Komnenić KMF GORNJE Polje
KMF KALJARI KNJAZ 9 :0 Kmf Progresija
Boris Radojičić je jedini golman u ovom kolu koji je posle 40 minuta igre sačuvao svoju mrežu netaknutu. Na to mu svaka čast, jer je bio na velikim iskušenjama u par navrata ali svaki meč u ovoj sezoni pokazuje da možda brani u životnoj formi.
Njegova je ekipa odigrala odlično ovaj meč nošeni odličnim DENDOM I CICMILOM, pa i ostatka ekipe koji je bio na visini zadatka i brojali su do devet kad su u pitanju pogodci. Nova tri boda za miran nastavak prvenstva. Što se tiče KMF PROGRESIJA razočaravajuća utakmica u svakom segmentu igre.
KMF KAFE MG 6 : 1 Kmf Pivara
Posle ovog devetog kola samo je aktuelni šampion Kmf Dekor Iva ostao jedina ekipa koja u ovoj sezoni do sad nije osjetila slast poraza.
I naravno jedan od krivaca za prvi poraz u ovoj sezoni pulena Velimir Zurovac je naš Fustal reprezentativac na golmaskoj liniji Balša Djurković.
Koji je dugo godina brani za boje same ekipe Pivare.
“Zelena podmornica iz Rastoka”je prosto “potopila” na ovom meču ekipu Pivare.
Bez par svojih standardnih igrača, al kad na golu imate tako raspoloženo golmasko ime i ikonu kad je naš današnji mali fudbal u pitanju u vidi BALŠE DjURKOVIĆA,uspjeh je zagaratovan.
Aktuelni vicešampion osvaja vrlo važna tri boda za borbu u pley- of.
Iako oslabljen bez Nikole Lončara, Gorana Davidovića Luke Perovića. Ekipa Pivare zbog svoje katastrofalne partije nije ništa drugo zaslužila osim poraza u ovom meču.
KMF PEKARA ZVICER 10 : 4 KMF ŠTEK
Iako je Živko Đukić golman popularnih PEKARA četiri puta vadio loptu iz svoje mreže na ovaj utakmici, imao je preko deset fenomenalnih intervencija, koje nijesu mogle ostati nezapisane. Bio je to ruku na srce, u najbližoj formi riječi težak meč za gledanje.
Sa dosta individualnih grešaka,sa dosta pogrešnih pasova,nepovezane igre i sa jedne i sa druge strane, i u tom takvom sivilu od fudbala bolje se snašla ekipa PEKARA ZVICER. Zahvajući igrom, golovima asistencijama Dačevića i Radulović uzeli su tri važna boda pred seriju teških meča koje ih očekuje u narednim kolima. Bodovi se pišu a igra se zaboravlja i velikih (15) bodova je njihovom bodovnom saldu na pola prvenstva. To je odličan rezultat, a mogu li osvojiti još toliko u drugom dijelu prvenstva to ostaje je da vidimo.
A što se tiče novajlije u ovom elitnom društvu KMF ŠTEK kratko jasno rečeno “AGONIJA SE NASTAVLJA”
KMF GORNJE POLJE 5 :4 KMF POP
Najbolja utakmica ovog devetog kola viđena je između ove dvije ekipe.Malobrojna prisutna publika mogla je prosto da uživa na dobrim akcijama,golovima, asistencijama golmaskim bravurama i sa jedne i sa druge strane.Al za nova tri osvojena boda ekipe KMF GORNJE POLJE najzaslužni je njihov golman MARKO KOMNENIĆ-ROVAC. Momak je činio čuda na golu branio je napadačima KMF POP već 100%viđene golove. Pa čak i uz pomoć prečke i stative al je uspio da sačuva prednost za svoju ekipu tokom cijelog meča, i na taj način bio jedini krivac zašto popolarni POPOVI i pored njihove dobre igre na ovom meču nijesu došli do bodova u ovom kolu.

Kmf Trebjesa Nikšić 2 :4 KMF AJAKS
Nemanja Koprivica svaka čast momče i naklon do poda.Skidam ti kapu za svaku tvoju intervenciju u ovom meču a bilo ih je blizu dvadesetak‼️Prosto i jednostavno rečeno moji momci su promašivali svoje šanse a igrači novokonpovane HOLANDSKO NIKŠIČKA KOPIJA iskusno, znalački iskoristila svoje šanse. Brutalno su kaznili sve naše promašaje na ovom meču.
Počelo je da prelazi u naviku mojoj mladoj neiskusnoj ekipi da dobro otvorimo meč i da skoro svaki meč povedemo. Ali nam još hvali one rutine,smirenosti i koncentracije u situacijama jedan na jedan sa protivničkim golmanom, gdje smo ih u ovom meču imali par puta. Ne uspijevamo da u određenim trenutcima iz već odlično izrađenih akcije završimo pogotkom.
Na pola smo prvenstva imamo vreme za boljitak i napredak nadam se da ćemo se popraviti u narednim kolima koji slijede.
Šta reči za ekipi KMF AJKAS nego samo reći hvale. Po sastavu su ekipa koja zaslužuje da igra FINALE ovogodišnje sezone opštinske lige Nikšić. Ali i pored takvih imena koja se nalaze u ovoj ekipi pokazuju određene slabosti u svojoj igri pogotovo u fazi ODBRANE.
Brutalno dobro napadačka ekipa koju čine(Brača Kosović, Risto Mirković,Matija Vujović Radovan Radonjić Fustal igrač KMF BRSKOVO a tu su još Karađić,Golović,Mirković,Gardašević i mnogi još drugi koji se nalaze na spisku ove ekipe u ovoj sezoni ).
Svi oni znaju da igraju fudbal al kad je igra u odbrani tu se ne mogu pohvaliti nit ocijeniti sa visokom ocjenom, to je pokazao i ovaj naš meč i još neki meču iz predhodnih kola koji su več za nama.
Sudijski dvojac Kadić i Tadić su dobro odradili svoj posao kad se sve sabere i oduzme i je ako tokom predhodnih kola bilo dosta krtitka pojedinca na njihovom suđenju.
Al moram reći ovo, ne kao njihov advokat, već kao sam učesnik lige nije im ni malo lako odradi ovaj najnezahvalni posao u cijelom našem sistemu i šemi našeg takmičenja.
od ovoga kola prvo krećem od samog sebe pa apelujem i na sve ostale učesnike lige da im pomognemo tokom svakog meča a ne da im odmažemo.To treba uraditi za dobroti svih nas prvenstveno radi naših međuljudskih odnosa i za dobrobit naše malog NIKIŠIČKOG FUDBALA uopšte.
Vladan Sarić