Nikšićanin Obrad Nenezić, na Međunarodnom sajmu knjiga koji je otvoren sinoć u Podgorici, promovisaće svoj posljednji roman “Šetači po mjesecu”, a posjetioci sajma, kako je on istakao, imaće priliku da se bliže upoznaju sa crnom hronikom jedne mladosti, kao što i piše u podnaslovu njegovog djela.

“Na podgoričkom Sajmu, čiji sam redovni učesnik i za kojeg imam samo riječi hvale, promovisaću najnoviji roman ‘Šetači po mjesecu’, koji je od promocije u mojoj Osnovnoj školi ‘Luka Simonović’, veoma tražen. Svi koji posjete moju promociju na sajmu imaće priliku da se uvjere u crnu hroniku jedne mladosti, kako glasi i podnaslov romana”, saopštio je portalu Mladi Nikšića Nenezić.

Promocija “Šetača po mjesecu” je treća po redu, nakon Nikšića i Bara. Poznati pisac i pjesnik će i dalje nastaviti sa predstavljanjem svojeg djela, kako u Crnoj Gori, tako i u inostranstvu, gdje, kako je kazao, ima puno onih koji prate njegov rad i sa kojima ima odličnu saradnju.

“Podgoričani će vrlo brzo opet imati prilike da ih upoznam sa mojim romanom i drugim djelima u biblioteci ‘Radosav
Ljumović’, a onda slijede promocije u Trebinju, Bijelom Polju i Novom Sadu. Termini promocija će naknadno biti poznati”, kazao je Nenezić, koji se osim u književnosti, ostvario i kao reditelj i dramaturg, trenutno radi na predstavi “Gorska drama”.

Takođe, Nenezić je našem portalu prenio utiske nakon nekoliko časova provedenih na Sajmu.

“Zasad sve protiče u najboljem redu i ima ljudi što je najvažnije. Nadam se da će i ovaj Sajam biti uspješan, te da će još jednom pokazati zašto je postao tradicija u Glavnom gradu”, istakao je on.

Međunarodni sajam knjiga u Podgorici održava se po 12. put, a nalazi se u šoping molu “Delta City” i trajaće do 9.maja.