Bek Sutjeske Nemanja Vranješ našao se u idealnoj petorci drugog kola ABA lige, zahvaljujući sjajnoj partiji protiv aktuelnog vicešampiona, ekipe Cedevite (68:83).

Vranješ je Zagrepčanima ubacio 20 poena, a zabilježio je još 8 skokova, 4 ukradene lopte i 3 asistencije, za ukupan indeks 26.

Bolji od Vranješa u ovom kolu bili su samo Miro Bilan (Cedevita) sa indeksom 33 i Đorđe Drenovac (MZT) sa sakupljenih 28 indeksnih poena.

Najbolja petorka ove runde je ustvari ”šestorka” jer su naredna tri igrača ostvarila identičan indeks – 24. U pitanju cu Cirbes (Zvezda), Luvavu (Mega Leks ) i naš reprezentativac Miloš Komatina, koji je u večerašnjoj pobjedi Igokee protiv Olimpije 72:63 ostvario ‘dabl-dabl’ učinak od 13 poena i 10 skokova (uz 3 asistencije).

Solidnu partiju prikazao je Suad Šehović iz Budućnosti (10 poena, 4 skoka, indeks 15), dok su ostali Crnogorci iz redova šampiona naše države odigrali ispod uobičajenog nivoa protiv Crvene zvezde (83:62).

U Sutjesci je na visini zadatka bio Nikola Pavlićević sa 14 pogodaka i 6 uhvaćenih lopti (indeks 11), dok je Danilo Nikolić iz Mega Leksa na svoj konto upisao 6 poena, 5 skokova i 3 asistencije u trijumfu protiv Partizana (76:59).

Z.N.