Kupoprodaja 18,6 hiljada kvadrata zemljišta u vlasništvu Samostalnog sindikata Rudnika boksita u stečaju, koja se nalazi u Nikšiću, nije obavljena jer se u kancelariji podgoričkog javnog izvršitelja Dejana Kekovića nije pojavio niko od zainteresovanih kupaca.

Ovlašćeni predstavnik Samostalnog sindikata Rudnika boksita, Nikola Žugić saopštio je, tokom zakazane prodaje, da radnici žele da se zemlja proda.

„Želimo da se isplati dug i tražimo rok od četiri mjeseca kako bi se eventualno pojavio kupac koji će ponuditi višu cijenu od minimalne propisane zaknom“, naveo je Žugić prema zapisniku javnog izvršitelja u koji su Vijesti imale uvid.

Povjerilac Rašo Čivović najavio je da će tražiti da se naredna prodaja u zakonskom roku zakaže već narednog mjeseca.

„Sam ću se obilaskom građevinskih firmi angažovati da nađem kupca za zemnljište koje će biti na prodaju po cijeni od 180 hiljada EUR“, rekao je Čivović Vijestima.

Povjerioci Ambijent AGM iz Rožaja, firma koja je svojevremeno projektovala 320 stanova za radnike ovim izvršenjem prinudno treba da naplati, prema sudskoj presudi, od Samostalnog sindikata Boksita u stečaju 118,43 hiljade EUR, a bivši radnik Rašo Čivović 14,9 hiljada EUR. Povjeriocima se pridružio i bivši radnik Radoman Batrićević, koji bi od prodaje trebalo da naplati 6,5 hiljada EUR.

Ta prodaja je, nekoliko prethodnih mjeseci, odlagana jer je Privredni sud prihvatio jemstvo Rudnika boksita u stečaju u iznosu od 133,33 hiljade EUR, kako bi se odložilo izvršenje nad imovinom Samostalnog sindikata kompanije i prinudna naplata duga u tom iznosu.