Apoteke Montefarma širom Crne Gore dobro su snabdjevene ljekovima i trenutno u dovoljnim količinama nemaju svega tri medikamenta. Kompletnu snabdjevenost u Montefarmu očekuju uskoro.
U dovoljnim količinama, kako je kazala Dnevnim novinama PR Montefarma Vlatka Raičković, trenutno nema tableta “mostrafin” za prostatu, “memantina” za demenciju i “pradaxa” antikoagulanta protiv krvnih ugrušaka.
,,Prva dva lijeka ,,mostrafin” i ,,memantin” deficitarna su kod proizvođača i, prema posljednjim informacijama, dobićemo ih sredinom februara. ,,Pradaxu“ dobijamo u ograničenim količinama. Nakon potpisivanja ugovora za oralne ljekove, a odluke su donijete i objavljene, očekujemo kompletnu snabdjevenost”, istakla je Raičković.
Podsjećamo, od 29. novembra građani Crne Gore ne mogu da uzimaju ljekove na recept u privatnim apotekama, što je jedinstven slučaj u regionu.
Ministarstvo zdravlja i Fond za zdravstveno osiguranje odlučili su da raskinu ugovor sa privatnicima, što je izazvalo burne reakcije građana, kao i članova Udruženja privatnih apotekara.
Ipak, ministar zdravlja Budimir Šegrt nekoliko puta je obećao da će državne apoteke biti dobro snabdjevene.