Naše rukometašice na nedavno završenom Evropskom prvenstvu osvojile su bronzanu medalju.

Naša sugrađanka Nataša Ćorović jedna je od veličanstvenih “lavica”, na koju je Nikšić neizmjerno ponosan.
Nekada rukometašica Lavalee, a od jula 2021. godine Budućnosti, djevojka sa ogromnim talentom i energijom koja plijeni na terenu, odgovorila je na nekoliko pitanja za naš Portal.

Kada si počela da se baviš rukometom i šta je to presudilo da izabereš baš ovaj sport?

Rukomet sam počela da treniram kada sam imala 10, 11 godina. Moje starije sestre su počele da treniraju prije mene i onda sam se ja odlučila da krenem na treninge sa njima. Takodje, gledala sam rukomet na televiziji i sa dosta pažnje pratila utakmice naše reprezentacije.

Koji je tvoj najveći uspjeh u dosadašnjoj karijeri, na koji si najponosnija?

To je osvojena bronza sa reprezentacijom na Evropskom prvenstvu koje se nedavno završilo.

Šta je najteže kada je riječ o profesionalnom sportu? Koja su to odricanja i žrtve za sport koja teško padaju?

Nataša Ćorović

Jedna od najtežih stvari je odvajanje od porodice i prijatelja, propuštanje raznih praznika i slavlja zbog utakmica i treninga, ali na to se navikneš od samog početka bavljenja bilo kojim sportom.

Na koji način se opuštaš, odnosno pripremaš i boriš sa pritiskom i tremom pred velike nastupe?
Dok sam bila mlađa često sam imala tremu prije utakmica i bila dosta napeta, a u tim situacijama sam voljela da slušam muziku prije utakmice, ali sam sa godinama naučila da treba da se potpuno opustim i uživam na terenu, tako da je sada potpuno drugačije.

Nataša Ćorović

Kakvi su utisci sa nedavno završenog Evropskog prvenstva?

Utisci sa Evropskog prvenstva su zaista prelijepi. Utakmice u Podgorici pred velikim brojem navijača ću pamtiti cijeli život. Mislim da je ta atmosfera san svakog sportiste, na kraju i bronzana medalja je kruna našeg zajedničkog truda i odricanja.