Ministarstvo zdravlja i Fond za zdravstveno osiguranje odlučili su da raskinu ugovor sa privatnim apotekama. Ministar zdravlja Budimir Šegrt kazao je da Crnoj Gori ne prijeti nestašica ljekova. Iz Udruženja privatnih apoteka poručili su da je odluka Fonda nezakonita, a Šegrt građane uvjerava da će ljekova do kraja godine biti dovoljno. Međutim, među građanima ima i po malo nepovjerenja povodom te odluke.

 

– Definitivno mi se već sada čini da je ovo jako loše, iz razloga što će biti gužve ispred svih državnih apoteka, barem kod nas u Nikšiću. Iskreno, imam veliki strah da ćemo u nedostatku ljekova morati ići u privatne apoteke i plaćati iz sopstvenog džepa, što do sada nije bio slučaj – kazao je 25-godišnji Miloš.

– Ovo je katastrofa, jednostavno većina odluka koja se donese je na štetu naroda. U ovoj situaciji mi penzioneri smo ugroženi, novca je sve manje, a imamo strah od nestašice ljekova – ističe Radomir.

S druge strane ima i onih koji podržavaju ovakav dogovor.

– Kao bivši zdravstveni radnik mogu poručiti da vjerujem u novog ministra i želim da pohvalim opremljenost svih naših apoteka. Jedino što smatram velikim problemom jeste to što se može desiti da u državnim apotekama nema ljekova pa da se mora ići u privatne i odvajati novac za iste – poručuje Vladan.

Odluka Ministarstva zdravlja i Fonda za zdravstveno osiguranje stupa na snagu od 29. novembra.