radoje dakic

Nove odluke o namirenju povjerilaca nekadašnje fabrike “Radoje Dakić”, koje je stečajni upravnik Mladen Marković nedavno donio, biće ponovo predmet preispitivanja, jer je advokat Branislav Ćupić uložio prigovor na jednu od njih četiri.

Prema tim odlukama trebalo je djelimično da bude namiren dio radnika u skladu sa danom upisa zabilježbe, piše Pobjeda.

Marković je prethodne odluke stavio van snage, pa je novac trebalo da dobije 339 radnika koje zastupa kancelarija Prelević, trojica radnika koje zastupa Ćupić, sedmorica koje zastupa Novica Sekulović i dvojica bez zastupnika.

Ćupić je u prigovoru naveo da nova odluka kojom se namiruju radnici koje zastupa Prelević, nije mogla biti donijeta prije nego prethodno bude formalno ukinuta, te da to što je u toj odluci naznačeno da se stara stavlja van snage, nije dovoljno.

On je prigovorio i nagradi od 23,3 hiljade eura koju je upravnik sebi rezervisao po toj odluci, navodeći da bi trebalo težiti da se prioritetno namire radnici koji na to čekaju preko 15 godina.

Kroz te četiri odluke radnicima bi trebalo da bude podijeljeno ukupno 577,7 hiljada eura, dok je za troškove prodaje i obezbjeđenja imovine ukupno planirano 3,9 hiljada eura.

Marković je za svoju nagradu na osnovu četiri odluke rezervisao 40,7 hiljada eura.

Prve odluke o namirenju Marković je donio u martu prošle godine, ali zbog brojnih prigovora advokata one nijesu realizovane niti je počela podjela novca, iako bi na računu fabrike trebalo da ima preko 14 miliona eura.

foto: rtcg

loading…