Lovna sezona na području nikšićkog lovišta biće nastavljena ovog vikenda, saopštio je predsjednik Upravnog odbora lovačkog društva ”Zoran Kesler” Radomir Nikolić, koje ima oko 650 stalnih članova.

“S obzirom da se snijeg otopio na većini mjesta nastupajućeg vikenda članovi našeg društva će ići u lov. U subotu je planiran lov na štetočine a u nedjelju na divlje svinje”, kazao je Nikolić i istakao da je veoma zadovoljan sa nedavno realizovanom akcijom Ministarstva poljoprivrede kada je lov bio privremeno obustavljen.

On je kazao da tokom zabrana na području nikšićkog lovišta nije zabilježen nijedan slučaj krivolova.

“Angažovali smo pet lovočuvara i nijesmo imali niti jedan problem. Hranilice za divljač smo dopunjavali u skladu sa Zakonskim propisima i kako se to uvijek radi u ovo doba godine”, kazao je Nikolić.

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja obavijestilo je korisnike lovišta da, uz stalne konsultacije sa lovnim inspektorima, usklađuju planirane aktivnosti, sa vremenskim prilikama i stanjem u svojim lovištima.

Oni su rekli da u lovištima u kojima se nijesu stekli uslovi za organizovanje lovnih aktvnosti , korisnici lovišta su dužni da nastave poštovanje odredbi o storogoj zabrani lova.

U saopštenju Ministarstva je rečeno da je potrebno nastaviti sa mjerama zaštite divljači uz korištenje svih raspoloživih ljudskih i materijalnih resursa.

Podsjećamo da je resorno ministarstvo početkom godine zbog loših vremenskih uslova koji su se ogledali u ekstremno niskim temperaturama, sa izraženom poledicom i visokim sniježnim pokrivačem, uglavnom, iznad 30 centimetara uvelo privremenu zabranu lova.