Site icon Mladi Nikšića

Na današnji dan

mladi niksica

Na današnji dan

Srpski pozorišni, televizijski i filmski glumac Vuk Kostić rođen je 22. novembra 1979. godine u Beogradu.

Otac mu je poznati pozorišni i filmski glumac 1970-ih i 1980-ih, Mihajlo Kostić Pljaka, a unuk Nestora-nege Kostića, jednog od osnivača i glumaca prvog pozorišta u Prokuplju, prije Drugog svjetskog rata. Stariji mu je brat profesionalni ronilac.
Odrastao je na Vračaru. Glumačku karijeru započeo je još kao dječak igrajući u nekoliko filmova i u televizijskoj seriji “Otvorena vrata”. Sa šest godina igrao je i u Ateljeu 212 u komadu Dušana Kovačevića „Sveti Georgije ubiva aždahu“ u režiji Ljubomira Mucija Draškića, uloga Vane siroče. Istovremeno igra glavnu ulogu u dječjem komadu Kristine Nestlinger „Konrad“ u režiji Zorana Ratkovića sa Oljom Grašič. Na televiziji snima drame „Vrenje“, „Dom Bergmanovih“ i brojne dječije obrazovne emisije i serije za djecu: „Knjiga je da se čita“, „Jezički zabavnik“, „Ogledi iz stila“, „Strašna Priča“, I mnoge druge.
Pohađao je 11. Beogradsku Gimnaziju na Lekinom Brdu. Posle trećeg razreda gimnazije je započeo studije, glumu na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu. Bio je na klasi sa Nenadom Stojmenovićem, Sonjom Kolačarić, Bojanom Stefanović, Anom Maljević i Goranom Jevtićem. Diplomirao je juna 2001. godine predstavom „Mušica“ (Rucante-a).
Prije završetka studija na trećoj godini studija, Vuk počinje snimanje filma “Apsolutnih 100” iz 2001. godine. Srdana Golubovića, kojim hrabri režiser – kome je to prvi film i njegov glavni glumac kome je to takođe prvi igrani film postižu izuzetan uspjeh u zemlji i inostranstvu. Vuk igra ulogu omladinskog šampiona u streljaštvu – Sašu Gordića. Pažnju na sebe je skrenuo ovom ulogom.
Po završenim studijama Vuk upisuje postdiplomske studije iz istorije filma.

Exit mobile version