Site icon Mladi Nikšića

Na buvljaku u Kličevu slaba prodaja

Posjetili smo buvljak u Kličevu, u nadi da ćemo čuti nešto drugačiju priču od one koju smo bili u prilici da čujemo prošlog puta. Medjutim, nije bilo tako ista priča isti problem i uz to slaba posjećenost kao i prodaja.

Lijep dan, kao stvoren za prodaju raznih artikala, koji se na ovom mjestu mogu naći. Ali, ne i tako lijepa priča. Iako smo, u razgovoru sa prodavcima, zaključili da su cijene prilično povoljne, kupaca ni ovog puta nije bilo. Mali je broj onih, koji su se mogli pohvaliti nešto uspješnijom prodajom u prethodne dvije nedjelje.

Naime, ovdje se može kupiti veš po cijeni od 0,50 do 1,50 euro, majice od 3 do 5 eura, farmerice se mogu naći po cijeni od 10 do 15 eura, što je, mora se priznati, mnogo povoljnije u odnosu na butike u gradu. Bilo je, čak, i predmeta od vune, ručno rađenih, iako su temperature još uvijek visoke. Prodavci kažu da se stariji sugrađani na vrijeme obezbijede za hladne zimske dane.

Širok je i asortiman kućne plastike, koju možete naći po cijenama od 0,50 do 5 eura, šolje za kafu su, takođe, 5 eura, a kompleti šerpi oko 50 eura, mada, oni koji znaju da se “cjenkaju” mogu da ih kupe i nešto povoljnije.

Još mnogo toga se moglo vidjeti na štandovima, od baštenskog alata, papuča, satova, pa do dijelova za kamione.

Sve ovdje možete naći, osim kupaca.

Pitali smo prodavce kako su zadovoljni prodajom i dobili odgovore, kakvi su se dali i naslutiti. Iako je kupovna moć građana, iz godine u godinu sve slabija. Ne isplati se gubiti zdravlje čekajući kupce. A njih niotkuda.

Pomalo tužni i razočarani napustili smo ovo mjesto, ostavljajući one, kojima je ovo jedini izvor zarade, nadajući se da će sjutra biti bolje.

Exit mobile version