Site icon Mladi Nikšića

Na buvljaku u Kličevu najviše prolazi alata

Na buvljaku u Kličevu najviše prolazi alata

Ovog ponedeljka smo obišli buvljak u Kličevo i pitali prodavce šta im najviše prolazi od robe i za čim je potražnja.

U razgovoru sa prodavcima došli smo do zaključka da se najviše proda alata (šafciger, čekić, kliješta…..) potražnja je kako kažu manja u odnosu na neke ranije periode.
Poslodavci nisu pretjerano zadovoljni sa zaradom:
“I sami vidite da ni danas nema nešto previše ljudi, pretpostavljam da ih nije zanimao buvljak danas.
Svrati neko, najviše što mi prolazi je alat za svakodnevnu upotrebu, to je sitna para ali najslađa”, kazao je jedan od prodavaca.
Popunjenost buvljaka sa robom bila je viša u odnosu na prethodne dane, a razlog leži u tome što je danas u Nikšiću lijepo i sunčano vrijeme.
“Vrijeme nam ide na ruku, zato nas i neko obiđe, ponešto se i kupi. Moja zarada od jutros je skromna, prolaze mi najviše ove sitne stvari za svakodnevnu upotrebu. Narod nema para toliko tako da moram biti zadovoljan i sa ovim”, rekao nam je porodavac Ilija.
Kako nam je kazalo većina prodavaca, istog su stava da u ovome poslu nema pravila, nekada su im pazari bolji drugim danima nego ponedeljkom, iako ponedeljak važi za pazarni dan.
“Kod mene je najveća potražnja za donjim vešom. Zarade ime, ja sam zadovoljan sa ovim, skromnost je bitna. Pravila nema, nekada su pazarni dani loši, a vikend bude odličan. Što se tiče ovih sitnica (miris za auto, šarafi, alat), to je sve sitna para i cijena toga je od euro do 2-3e, i to prolazi solidno.”, rekao nam je prodavac Stanko.
Cijene su povoljne. Cijena trenerki je od 6.00 eura do 8.00 eura. Čarape se kreću od 0.50 eura do 1.50 eura.
Cijena džempera je od 5.00 do 10.00 eura.
Cijene jastuka su od 4.00 do 6.00 eura, čaršavi 10.00e.
Papuče se kreću od 3.00 do 10.00 eura.
Razne sitne stvari (mirisi za kola, noktarice, špage, šarafi….) po cijeni od 1.00e
S.T.
Exit mobile version