Akciju pošumljavanja brda Borje, iznad jezera Liverovići, koje je stradalo u požaru,proteklog vikenda uspješno su sproveli članovi Sportsko ribolovnog kluba (SRK) „Župa“ iz Nikšića. Tom prilikom posađeno je hiljadu sadnica crnog bora i smrče, od čega je 2.500 donirao Luka Maksimović a ostatak će biti posađeno duž obale jezera.

Prema riječima predstavnika SRK “Župa” riječ je o nastavku akcije koja je započeta prošle godine kada je posađeno 2.500 sadnica, a namjera je da to područje obogate sa deset hiljada sadnica.

Kako prenosi portal Vijesti, SRK je od osnivanja prošle godine, organizovao veći broj akcija ekološkog karaktera, i to čišćenje rijeke Gračanice, nasipanje puta pored jezera, čišćenje i uređenje deponije, kao i akciju pošumljavanja. U sklopu akcije učenicima Osnovne škole “Dušan Bojović” održan je čas ekologije i ribolova, a za korisnike Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju, koji su među prvima dobili članske knjižice SRK “Župa”, organizovan je izlet na jezeru, takmičenje u spremanju riblje čorbe i u plovkanju.