Mjesna zajednica Župa nikšićka dodijelila je godišnju stipendiju od 50 eura Mariji Mitrović, studentu crnogorskog jezika na Filološkom fakultetu, prenose Vijesti.

Marija je stanovnica ove MZ i ispunila je oba neophodna uslova za stipendiju, jer je imala najveći prosjek od svih prijavljenih kandidata, 9,82, i živi u Župi.

Pravo učešća na konkursu imali su studenti treće i viših godina studija sa prosjekom preko devet, čije je prebivalište u ovoj MZ.

Uručujuči rješenje o stipendiji predsjednik MZ Dragoljub Radulović je kazao da je ovo prvi put da ta MZ dodjeljuje stipendiju za najboljeg studenta.

“Želja je da se od naredne studijske godine poveća broj studenata koje bi MZ stipendirala. Kroz ove aktivnosti želimo da koliko toliko pomognemo svoj mladi i perspektivni naraštaj”, kazao je Radulović.

Poslednjih nekoliko mjeseci Savjet MZ, predvođen predsjednikom Radulovićem, uradio je više akcija posvećenih mlađem naraštaju. Za mališane iz vrtića “Mačak” obezbijedili su tobogan, ljuljašku, klackalicu, DVD i muzičku liniju, dok su njihovim starijim drugarima iz Osnovne škole “Dušan Bojović” poklonili klavijaturu.

Pokrenuli su i akciju prikupljanja novčanih sredstava kako bi svih 40 učenika devetog razreda moglo da ode na polumatursku ekskurziju. Vjeruju da će do maja prikupiti sva potrebna sredstva.