Site icon Mladi Nikšića

MUP: Registarske tablice biće gotove sledeće sedmice

MUP

 

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) izabralo je najpovoljnijeg ponuđača za izradu i isporuku registarskih tablica, saopštili su iz tog resora i najavili da će one biti isporučene iduće sedmice.

Iz MUP-a su rekli da su, odmah po dolasku novog menadžmenta, preduzeli sve aktivnosti kako do prekida u isporuci registarskih tablica ne bi došlo.

“Međutim, usljed niza okolnosti, od kojih je jedna uslovljena činjenicom da portal javnih nabavki duže vremena nije bio u funkciji, došlo je do određenog kašnjenja”, kazali su iz MUP-a.

Iz tog resora su rekli da je, usljed isteka ugovora sa dobavljačem koji je u prethodnom periodu izrađivao registarske tablice, MUP blagovremeno pokrenuo proceduru javne nabavke.

Kako su naveli, postupak je prvo pokrenut na portalu javnih nabavki 25. maja, a otvaranje ponuda bilo je zakazano za 4. jul.

“Tom prilikom primljene su dvije ponude koje su bile neispravne, pa je stoga 12. jula donijeta odluka o poništenju postupka”, kaže se u saopštenju.

Kako se dodaje, na tu odluku jedan ponuđač predao je žalbu, koja je 28. jula odbijena kao neosnovana, što je objavljeno na portalu 29. jula.

Iz MUP-a su rekli da su nakon toga pokrenuli ponovni postupak 2. avgusta, dodajući da je otvaranje ponuda bilo predviđeno za 29. avgust.

“Ali usljed posljedica sajber napada, izvršeno je 30. septembra. Ovog puta ponudu su predala tri ponuđača, od kojih je izabran jedan 17. oktobra, kada je objavljena i odluka na portalu javnih nabavki”, kazali su iz MUP-a.

Oni su dodali da je na tu odluku jedan ponuđač predao žalbu, koja je odbijena 4. novembra.

“U ponovljenom postupku javne nabavke izabran je najpovoljniji ponuđač i sa njim je sačinjen Ugovor o izboru lica koje će izrađivati i isporučivati registarske tablice, čije se stupanje na snagu, sada već izvjesno, očekuje u najkraćem vremenskom roku, odnosno već sljedeće sedmice, čim dobavljač dostavi garanciju za dobro izvršavanje ugovora”, rekli su iz MUP-a.

Oni su saopštili da su, imajući razumijevanje za probleme građana, nastojali da ponude određena rješenja do trajnog prevazilaženja problema.

“Tako su građani, kao alternativu, mogli da koriste stare registarske oznake do dobijanja novih, a takođe su pri predaji zahtjeva za dobijanje registarskih oznaka, dobijali potvrdu sa kojom je moguće upravljanje vozilom do 30 dana, u skladu sa Zakonom o bezbjednosti saobraćaja na putevima”, rekli su iz MUP-a.

Oni su kazali da su u pojedinim opštinama u kojima nedostaju registarske tablice nastojali da obezbijede određeni broj tablica u situacijama za koje je procijenjeno da su hitne, poput prve registracije vozila.

“Preduzeli smo i nastavićemo da preduzimamo sve mjere i radnje u skladu sa zakonom, a građanemolimo za strpljenje i razumijevanje budući da se prevazilaženje tog problema očekuje u najskorijem roku”, naveli su iz MUP-a.
Izvor: Mina

Exit mobile version