Direktor Instituta za javno zdravlje Boban Mugoša poručio je da bi kraj epidemije korona virusa u Crnoj Gori, ukoliko ne bude novih slučajeva, mogao biti proglašen početkom juna, piše RTCG.

“Ako ne bude do drugog juna nijednog slučaja korona virusa, onda možemo reći da smo sa ovom epidemijom završili”, rekao je Mugoša.

Direktor IJZ-a upozorava da smo ipak, kako kaže, dobili prvo poluvrijeme i da građani moraju da prihvate da nije sve prošlo i da se moraju pridržavati svih mjera koje su još na snazi. Te mjere će morati da poštuju i oni koji dolaze u Crnu Goru.

“Ovaj virus neće nestati tek tako i postoji mogućnost da je još uvijek tu. Mi testiramo i tražimo, a nadamo se da će tako i ostati da ga nema”, rekao je Mugoša.

On je komentarišući posljednji slučaj inficiranog korona virusom, rekao da nije riječ o lokalnoj transmisiji, već se radi o državljaninu Srbije koji je kratko boravio u Crnoj Gori, doživio saobraćajni udes i nakon hospitalizacije je prebačen u svoju zemlju.

Premijer Duško Marković će se sjutra, kako je najavljeno, obratiti javnosti povodom aktuelne situacije u vezi korona virusa.

loading…