Najbolji crnogorski džudista Srđan Mrvaljević u prvom kolu Gran prija u kineskom Kingdau boriće se u subotu protiv domaćeg borca, Hemubatu Erija, odlučeno je danas žrijebom.

U kategoriji do 81 kilogram, u kojoj nastupa Mrvaljević, prijavljena su 44 takmičara.

Mrvaljević je kazao da je žrijeb bio težak, navodeći da, imajući u vidu konkurenciju, i nije očekivao da bude lakši.

“Na startu me očekuje kineski džudista, opasan takmičar, visoki ljevak, koji se bori pred svojim navijačima. Očekujem tezak meč. U slučaju pobjede odmoran će me čekati Mađar Laslo Čoknjai, koji je prije dvije nedjelje osvojio bronzanu medalju na velikom Gren slemu u Abu Dhabiju. On je u top 10 na olimpiskoj rang listi”, kazao je Mrvaljević agenciji MINA.

On je naglasio da su mu u grupi još Kubanac Ivan Felipe Silva Morales, olimpijski šampiion, Koreanac Ki Čun Vang i Njemac Aleksander Vičerzak, trećeplasirani sa Igara u Bakuu.

Mrvaljević je kazao da nastup u Kingdau dočekuje odmoran i zdrav.

“Jedini, ali ne i mali problem, je što posljednjih 15 dana nemam pravi džudo trening i to dosta utiče na formu. Prije ovog velikog puta znao sam da će to biti tako i odlučio sam se za to. Zaista je pretesko kada ste potpuno sami, ali to ne sme biti opravdanje za neuspjeh. Probaću da četvrtu sedmicu za redom skupim snage i koncentracije i probam da pruzim najvise od sebe i stignem što dalje na takmičenju”, rekao je Mrvaljević.

On je kazao da je napravio veliki posao sa dvije medalje i uzeo veliki broj bodova.

“Do Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru ima još puno turnira i svaki bod je dragocjen”, kazao je Mrvaljević.

On je početkom novembra osvojio Afrika open na Mauricijusu, dok je prošle sedmice bio bronzni na Australian openu.