Site icon Mladi Nikšića

Mrvaljević neuspješan u Hagu

mladi niksica

Mrvaljević ostao bez medalje

Crnogorski džudista Srđan Mrvaljević u prvom kolu završio je nastup na Gran priju u Hagu. Kako prenosi agencija MINA Mrvaljević je na startu takmičenja u kategoriji do 81 kilogram poražen od Britanca Ovena Livzija.

 

Britanski borac, koji je slavio četvrti put u sedmom međusobnom duelu sa Mrvaljevićem, u narednoj borbi izgubio je od Holanđanina Franka De Vita, prvoplasiranog na svjetskoj rang listi u kategoriji do 81 kilogram. U kategoriji do 81 kilogram bilo je prijavljeno 26 takmičara. Mrvaljević je kazao da je po ko zna koji put ove godine izgubio potpuno dobijen meč.

“Vodio sam na dvije kazne, bio dosta jači i izdržljiviji, ali uspio sam da padnem 20 sekundi pred kraj i izgubim meč. Treniram jako čitave godine, u mečevima pokazujem konkuretnost i ogromnu želju za pobjedom, ali gubim u završnicama. Nemam potreban mir i fokus, ali je to i nemoguće imati sa ljudima koji vode džudo sport u Crnoj Gori”, rekao je Mrvaljević agenciji MINA.

On je kazao da 2017. definitivno nije samo njegova rezultatski najgora godina, već i u istoriji džudo sporta u Crnoj Gori.

“Rezultati su katastrofalni u svim uzrasnim kategorijama i nadam se da će neko preuzeti odgovornost za takvo stanje i promijeniti neke stvari na bolje. Pokušao sam, ali moram da priznam da u takvoj atmosferi ne mogu napraviti vrhunski rezultat i isto tako tvrdim da bih u normalnim i optimalnim uslovima mogao da još osvajam medalje sa najvećih Gren slam turnira, prvenstva Evrope i svijeta što sam prošle godine i dokazao”, kazao je Mrvaljević.

On je kazao da je turnir u Hagu bilo njegovo posljednje takmičenje ove godine.

“Sljedeće nedjelje ću imati mečeve sa svojim klubom Akademikom u Golden ligi Evrope, a u decembru sa Galatasarajom u Turskom Super kupu. Sljedeće godine počinju kvalifikacije za Olimpijske Igre 2010. godine, spreman sam da se do Tokija potpuno posvetim samo džudou i tvrdim da sa normalnim i optimalnim uslovima mogu da ispunim olimpijsku normu i budem jedan od kandidata za medalju”, kazao je Mrvaljević.

On je najavio da će obaviti razgovor sa čelnim ljudima Crnogorskog olimpijskog komiteta i Ministarstva sporta.

“Ukoliko je njihov interes, kao i interes države, da na sljedećim Igrama Crna Gora ima predstavnika u džudou spreman sam da svoj život podredim tom cilju, da se borim za njega i ostvarim ga. Zahvaljujem svima koji su me podržavali ove godine i izvinjavam se što nisam ispunio svoja i njihova očekivanja”, saopštio je Mrvaljević.

Exit mobile version