Najbolji crnogorski džudista Srđan Mrvaljević nastup na Gran priju u južnokerejskom Džedžuu završio je u trećem kolu.

Mrvaljević je na startu takmičenja u kategoriji do 81 kilogram bio slobodan, dok je u drugom kolu eliminisao Španca Adrijana Nasimijenta Lorenca.

U trećem kolu pobijedio ga je Britanac Oven Livsi i revanširao mu se za poraz u finalu Afrika opena na Mauricijusu.

Mrvaljeviću je Gran pri u Džedžuu bilo četvrto takmičenje ovog mjeseca.

Na Mauricijusu je osvojio Afrika open, bronzani je bio na Australian openu, dok je prošlog vikenda eliminisan na startu Gran prija u kineskom Kingdau.

Mrvaljević je, komentarišući nastup, kazao da je zadovoljan borbama, ali ne i rezultatom u Južnoj Koriji.

On je naglasio da nije zadovoljan suđenjem na Gran priju, navodeći da je siguran da bi drugačiji ishod borbe bio da je na njegovim leđima pisalo ime neke druge države – Rusije, Francuske, Velike Britanije, Japana ili Južne Koreje, umjesto Crne Gore.

“Ubjedljivo sam pobijedio Španca, koji je sjajan borac i dosta bolje rangiran od mene na rang listi. Protiv Livsija suđenje nije bilo korektno, ali sam im i sam dao šansu da tako bude. Naime, na prvom kontaktu, svojom nesmotrenošću, pao sam na vazari i omogućio veliku prednost Britancu. I onda četiri i po minuta bukvalno sam tukao Britanca, natjerao sam ga na kaznu koju su poništili, a poslije toga na još tri kazne i bacio vazari koji su kasnijim konsultacijama prepravili na juko”, rekao je Mrvaljević agenciji MINA.

On je naglasio da je u posljednjih 15 sekundi išao na sve ili ništa i na kraju “pao na ipon”.

“Izgubio jesam, ali nijesam nezadovoljan borbama i načinom na koji sam se borio. Bilo je malo slabije od Mauricijusa, ali mnogo bolje nego prošle sedmice u Kini. Ostalo je još jedno takmičenje do kraja godine, sljedeće nedjelje, čuveni Gren slem u Tokiju.

On je naglasio da će period do nastupa u Tokiju iskoristiti da se maksimalno oporavi i proba da na najvećem takmičenju ove godine pruži najviše.

“Svaka pobjeda donosi veliki broj bodova. Nadam se dobrim borbama i da ću ovu, dugu ali veoma uspješnu, sezonu završiti među 22 najbolja na olimpiskoj rang listi, odnosno da ću ostati u normi za Rio de Žaneiro”, kazao je Mrvaljević.