Crnogorski džudista Srđan Mrvaljević kazao je da su mu najveći izazovi u 2017. godini Evropsko prvenstvo u Varšavi i prvenstvo svijeta u Budimpešti, kao i četiri Grend slem turnira koji će se održati u Parizu, Bakuu, Abu Dabiju i Tokiju, prenosi agencija MINA.

On je naglasio da ne razmišlja o kraju karijere, navodeći da će je završiti kada osjeti da ga takmičenje i borba sa najboljim svjetskim borcima više ne ispunjavaju, a ne zato što ima puno ili malo godina.
„Trenutno sam 26. na svjetskoj rang listi i ubjedljivo sam najbolje rangirani crnogorski džudista. To je sasvim dobra pozicija za početak novog olimpiskog ciklusa“, kazao je Mrvaljević agenciji MINA.

Mrvaljević, koji će 2016. godinu pamtiti po bronzanim odličjima sa Grend slema u Abu Dabiju i Akademika sa ekipnog prvenstva Evrope, kazao je da je bazične pripreme odradio u Nikšiću sa klupskim i reprezentativnom drugovima Nikolom Gušićem i Predragom Stanjevićem u teretani Siti fitnesa i sali Akademika, pod nadzorom trenera Dragana Scepanovica.

„Poslije toga prešao sam u Budimpeštu, gdje ću trenirati i ići na turnire. Uslovi su sjajni i siguran sam da će mi to pomoći da poboljšam svoje performanse i zadržim mjesto u vrhu evropskog i svjetskog džudoa i na taj način dam svoj skroman doprinos promociji svog kluba, grada i države. Ozbiljno i naporno se trenira između šest i osam sati dnevno. Pažnja se posvećuje detaljima i svi su fokusirani na usavršavanje i napredak“, rekao je Mrvaljević.
On je kazao da mu prija atmosfera i da je siguran da će u takvim uslovima biti u mogućnosti da nastavi sa vrhunskim sportskim rezultatima.

Mrvaljević je istakao da ne zna da li će biti kandidat za Olimpijske igre, navodeći da mu to izgleda zaista daleko.
„Sebe smatram ozbiljnim čovjekom i sportistom koji je tri puta prolazio pakao kvalifikacija i znam koliko je to ozbiljno i teško ostvariti. Ne mogu da obećam, trenutno sam fokusiran samo na ovu godinu i želim još da se borim. Imam kvalitet, osjećam strast prema borbi i još mogu da pobijedim neke od najboljih svjetskih boraca što sam i pokazao na Grend slmu u Abu Dabiju. Ne znam koliko će to dugo trajati, godinu, dvije ili četiri“, rekao je Mrvaljević.
On je naglasio da je bio gost predsjednika Svjetske džudo federacije Mariusa Vizera i da je dobio njegovu podršku.
„Početkom nedjelje bio sam gost Vizera. Čestitao mi je na svim velikim medaljama i rekao da više od rezultata cijeni moj put i način na koji se već 12 godina borio na najvišem svjetskom nivou sa borcima koji potiču iz mnogo razvijenijih, bogatijih i organizovanijih država, kao i doprinosu koji sam dao u popularizaciji džudoa u Crnoj Gori“, kazao je Mrvaljević.

On je kazao da je Vizera zanimalo da li Crna Gora ima potencijal u mlađim uzrasnim kategorijama i koji su to problemi sa kojima su suoceni.

Mrvaljević je kazao da mu je Vizer obećao podršku i u budućnosti i poželio mu mnogo uspjeha u nastavku karijere.
„Iskoristio sam priliku da mu se kao vicešampion svijeta i trostruki olimpiski učesnik zahvalim na svemu što je uradio za džudo sport. Podigao je džudo na viši nivo i učinio ga jednim od najpopularnijih i najrazvijenijih sportova širom svijeta. Omogućio je da se tokom cijele godine možemo takmičiti na najačim i najbolje organizovanim svjetskim turnirima iz serije Grend slem, Gran pri i Open turniri“, kazao je Mrvaljević.