mladink

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore je uputilo inicijativu Ministarstvu održivog razvoja i turizma da, u saradnji sa sekretarijatima za privredu u šest primorskih gradova, zakupcima privremenih lokacija u zoni morskog dobra omogući izdavanje privremnih rješanja za rad za tekuću sezonu.

Imajući u vidu vanredne okolnosti koje su nastupile tokom prve polovine 2020. godine zbog pandemije novog korona virusa, te da su nadležni organi radili smanjenim kapacitetom uz redukovano radno vrijeme, zakupci privremenih lokacija u zoni morskog dobra nijesu bili u objektivnoj mogućnosti da zadovolje cjelokupnu proceduru prilikom izrade tehničke dokumentacije propisane Zakonom o planiranju prostora i izgradnji objekata.

Iz navedenog razloga Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore predložilo je da opštinski sekretarijati za privredu i ove godine izađu u susret zakupcima privremenih lokacija u zoni morskog dobra izdavajući im privremena rješenja za rad saglasno članu 19 stav 4 Zakona o upravnom postupku.

“Naime, predloženo je da se privremena rješenja za rad za 2020. godinu izdaju zakupcima koji imaju zaključen Aneks ugovor o korišćenju morskog dobra za tekuću sezonu i koji su započeli procedure oko dobijanja odobrenja za rad shodno Zakonu o planiranju prostora i izgradnji objekata”, objašnjavaju u JP Morsko dobro.

Izvor: CDM