Selektor ženske seniorske košarkaške reprezentacije Momir Milatović objavio je spisak od 14 igračica na koje računa za duele protiv Velike Britanije i Albanije, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, koje će 2017. godine biti održano u Češkoj.

Nova imena u odnosu na sastav, koji je ljetos osvojio 7. mjesto na Eurobasketu su: Irena Matović, Božica Mujović i Marina Vučetić iz Budućnosti Bemaks, te Milica Milošev iz češkog kluba Kara Trutov.

Sve četiri igračice su bile na širem spisku za nastup na proteklom šampionatu Evrope.

Na spisku selektora Milatovića su:

Jelena Škerović (Basket Gdinja, Poljska), Snežana Aleksić (Pečuj, Mađarska), Jelena Vučetić (Pink Pečuj, Mađarska), Božica Mujović (Budućnost Bemaks), Jovana Pašić (Vojvodina, Srbija), Milica Jovanović (Enerdži Ivanovo, Rusija), Irena Matović (Budućnost Bemaks), Jelena Dubljević (Galatasaraj, Turska), Kristina Raković (Budućnost Bemaks), Iva Perovanović (Canik, Turska), Anđelika Danijel Robinson (Orenburg, Rusija), Nataša Popović (Čelik, Bosna i Hercegovina), Marina Vučetić (Budućnost Bemaks) i Milica Milošev (Kara Trutov, Češka).

U stručnom štabu selektora Milatovića su treneri Goran Bošković i Maja Milutinović, doktor tima je Snežana Ćorac, a fizioterapeut Milica Mitrović.

Okupljanje reprezentacije je 16. novembra, a dueli protiv Velike Britanije, odnosno Albanije na programu su 21. i 25. novembra.

U našoj, C grupi je još selekcija Italije.

U kvalifikacijama će učestovati 33 reprezentacije, koje će biti podijeljene u šest grupa sa po četiri, i tri grupe sa po tri tima.

Plasman na završni turnir izboriće pobjednici kvalifikacionih grupa, kao i šest najboljih drugoplasiranih ekipa.