Crna Gora je prva u regionu dobila promotivni kalendar nastao od fotografija sa društvenih mreža, zahvaljujući jednoj od najpopularnijih crnogorskih Fejsbuk stranica pod nazivom Moja Crna Gora.

Ova Fejsbuk stranica postoji od februara 2012. godine, od kada svakodnevno objavljuje dnevni izbor najljepših fotografija iz svih krajeva naše države, prenosi RTCG.

Prvi Moja Crna Gora kalendar moguće je kupiti u knjižarama Narodne knjige u Podgorici i Nikšiću, dok se u ostalim gradovima u Crnoj Gori, ali i u inostranstvu isporučuje Poštom.

Internet projekat Moja Crna Gora danas na društvenim mrežama okuplja preko 120.000 pratilaca, a njihove objave samo na Fejsbuku vidi mjesečno više od milion ljudi.

Za pet godina rada sakupljeno je preko 20.000 autorskih fotografija Crne Gore, od čega je 12 najljepših našlo svoje mjesto u prvom Moja Crna Gora kalendaru.

Na sjajnim fotografijama su predstavljeni poznati crnogorski motivi od Sjevera do Juga, po svim godišnjim dobima, od sniježnih planinskih centara, do mirne pučine Jadrana.

Moja Crna Gora kalendar za 2017. godinu napravljen je na tri jezika (crnogorski, engleski i ruski) i sadrži 14 listova urađenih u štampi visokog kvaliteta.

Najljepše fotografije na najljepšem crnogorskom kalendaru za 2017. godinu djelo su sljedećih autora: Edin Krnić, Aleksandar Saša Kordić, Jovan Nikolić, Šaćir Suruliz, Klaudio Katelan, Jugoslav Belada, Ivan Čučuk, Labud N. Lončar, Igor Crnogorčević, Radosav Rale Pavićević, Stefan Krivokapić i Bojan Kuborović.