Od našeg posljednjeg pisanja o problemima mještana Rudarske ulice, stanje ne da se nije poboljšalo, već na površinu izlaze novi problemi. U ime nezadovoljnih mještana, obratio nam se Predrag Kovačević. On tvrdi da “rasvjeta u ovom kraju ne radi već dvije godine, a mrak i visoka prometnost ulice na kojoj ne postoje ni ležeći policajci, ugrožavaju kako njegovu sigurnost, tako i bezbjednosti svih stanovnika”.

Kovačević apeluje na nadležne iz Opštine Nikšić da riješe problem, a prije toga “mogu posjetiti Rudarsku ulicu tokom noći, i sami se uvjeriti u istinitost tvrdnji”.

“U Rudarskoj ulici, koja vodi od Romskog naselja ka Kličevu i sastavlja se sa Gračaničkom, rasvjeta ne radi već dvije godine. Potpuni je mrak, svakoga dana je velika frekvencija saobraćaja, posebno po noći. Nema ležećih policajaca, ulice su neuređene”, kazao je mještanin Kovačević.

On dodaje i da neregulisan saobraćaj čini konkretnu materijalnu štetu njegovom privatnom vlasništvu i ugrožava bezbjednost svih.

“Dva puta tokom zadnje godine sam pravio ogradu jer su se autima sudarali i udarali u istu… I nije samo moj problem ovdje u pitanju”, rekao je Kovačević u ime mještana Rudarske ulice.