Predrag Mitrović, direktor Uprave za dijasporu, kazao je prilikom obilaska Dnevnog centara za djecu i porodicu „Defendologija“ u Nikšiću, da će Uprava za dijasporu i dalje biti pouzdan partner ovakvih vidova saradnje, a posebno kada se radi o projektima od kojih će koristi imati djeca i mladi, prenosi CdM.

Mitrović je razgovarao sa predstavnicima ove nevladine organizacije koja već duže vrijeme pokušava da izgradi savremeni centar za djecu sa problemima u ponašanju jer su ostali bez prostora u kome rade ali i modelima pomoći i buduće saradnje.

Dnevni centar je servis namijenjen djeci koja žive i rade na ulici ili su u riziku da to postanu, radi se o licenciranom servisu dječje i socijalne zaštite, jedinom ove vrste u našoj zemlji.

Mitrović je, smatrajući važnim to što su na humanitarnom prijemu krajem prošle godine, koji je u Minhenu organizovalo odruženje „DeMonte“, prikupljena značajna sredstva za izgradnju kapaciteta Dnevnog centra, izrazio nadu da će ovo udruženje uspjeti da pribavi nedostajuća sredstva kako bi uspjelo da implementira planirane programe od značaja za podršku djeci i mladima kojima je pomoć potrebna kao i za njihovo pravilno usmjeravanje ka zdravim stilovima života.

“Uprava za dijasporu nastojaće animirati predstavnike crnogorske dijaspore kako bi pomogli i omogućili dalji nesmetani rad Dnevnog centra. Naša udruženja u dijaspori se rado odazivaju na pozive za podšku i pomoć udruženjima i pojedinicima u Crnoj Gori”, dodao je Mitrović.

foto: cdm