Mladi Nikšića

Agencija za sprečavanje korupcije utvrdila je da pomoćnica ministra zdravlja dr Vesna Miranović nije prekšila zakon time što nije prijavile prihode koje je stekla tokom realizacije projekta Telemontekg za brzu dijagnostiku rijetkih i opasnih srčanih smetnji, potvrđeno je Pobjedi od izvora iz Agencije.
U odluci koja je donešena postupajući po prijavi grupe ljekara iz Kliničkog centra, a koja još nije objavljena na sajtu Agencije, navedeno je da dr Miranović u vrijeme dok je rukovodila ovim projektom nije bila javna funkcionerka, a samim tim nije bila u obavezi da prijavljuje prihode.
Miranović je rukovodila projektom Telemontekg, vrijednim 247.597 eura, a više od polovine tog novca, kako je objavljeno, potrošeno je na honorare, putne naloge i gorivo, što je Pobjedi nezvanično potvrđeno i u Kliničkom centru.
Od toga Miranović je zaradila čak 37.963 eura, dok je 10.502 eura isplatila kolegi Mihailu Vukmiroviću i 10.482 Drašku Nikčeviću.
“Miranović je sama određivala honorare, ali i sve ostale isplate koje su išle preko posebnog računa”, kazao je nezvaničan sagovornik Pobjede iz Kliničkog centra, koji je uvjeren da je ova ustanova na neki način zloupotrijebljena jer su služili samo kao, tvrdi on, paravan za projekat koji je nekima donio veliki novac, a bez koristi za crnogorsko zdravstvo.
Ovim povodom tražili smo i izjavu od Miranović, ali ona nije željela da komentariše optužbe na svoj račun, niti da pojasni što je to projekat Telemontekg i koje benefite od njega imaju pacijenti i zdravstveni sistem.