rtcg

Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija prepoznaje ulogu i važnost Javnog servisa u sveukupnom društvenom razvoju i ostaje posvećen partner u cilju što efikasnijeg sprovođenja procesa koji su u najboljem interesu građana, poručila je resorna ministarka Tamara Srzentić.

 

Srzentić se, kako je saopšteno iz Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija, sastala sa generalnim direktorom Radio Televizije Crne Gore (RTCG) Borisom Raonićem, kome je čestitala stupanje na funkciju i poželjela uspješan rad.

 

„Ministarstvo prepoznaje ulogu i važnost Javnog servisa u sveukupnom društvenom razvoju i ambijentu i ostaje otvoren i posvećen partner da sva naša iskustva u pogledu uspostavljanja nove organizacije i organizacione kulture podijelimo sa menadžmentom RTCG-a“, navela je Srzentić.

 

Kako je kazala, svaka reforma donosi organizacione promjena i novine za zaposlene i organizaciju.

 

„Ministarstvo, kao resor koji horizontalno koordinira proces reforme javne uprave, može da ponudi platforme, alate i tehnike kako da se ti procesi što efikasnije sprovedu, a u najboljem interesu građana kojima služimo“, rekla je Srzentić.

 

Raonić je kazao da RTCG u narednom periodu očekuju organizacione promjene koje su već počele, prije svega, u dijelu unapređenja informativnog programa, optimizacija procesa, modernizacije i osavremenjavanje procesa rada.

 

On je rekao da postoji prostor za saradnju i razmjenu iskustava u oblasti digitalizacije poslovnih procesa, imajući u vidu nadležnosti Ministarstva.

 

„Javni servis 21. vijeka mora da prati trendove ne samo kad je u pitanju proizvodnja programa, već i nova organizaciona kultura i tome smo u potpunosti posvećeni“, kazao je Raonić.

 

On je, kako je saopšteno, upoznao Srzentić da su otpočele aktivnosti na optimizaciji broja radnih mjesta, kao i boljem upravljanju ljudskim resursima i osnaživanju zaposlenih koji mogu da svojim eskpertizama i liderstvom doprinesu promjenama koje slijede.

 

Srzentić i Raonić razgovarali su o značaju medijske pismenosti u kontekstu aktuelnog društvenog ambijenta.

 

Oni su ocijenili da je to tema koja treba da bude poseban segment Medijske strategije koja je u pripremi, ali i da je neophodno u narednom periodu intenzivirati komunikacione aktivnosti prema građanima.

 

„Na sastanku je bilo riječi i o predstojećoj medijskoj reformi, u okviru koje su predviđene izmene i dopune Zakona o nacionalnom javnom emiteru RTCG“, dodaje se u saopštenju.

Izvor: Mina