Studenti Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Miloš Mikić i Dejan Raičević osvojili su drugo, odnosno treće mjesto na VIII Studentskom krosu.

U prelijepom ambijentu učestvovalo je dvadesetak studenata sa sva tri crnogorska Univerziteta. Momci su trčali 1500m, a djevojke 800m.

Najbrži u muškoj konkurenciji bio je Goran Petrić, student Univerziteta Donja Gorica, sa vremenom 04:17:46, ispred naših Mikića, koji je 1500m istrčao za 04:30:04, odnosno Raičevića sa 04:59:12.

Osim Studentskog krosa, istog dana na istom mjestu, Studentski sportski savez Crne Gore bio je tehnički organizator sportsko-rekreativne aktivnosti Trening u prirodi, koju je sprovedena u okviru Projekta “Tri, četiri, sad” koji realizuje Crnogorski olimpijski komitet.

Svi učesnici krosa, kao i ostali zainteresovani koji su se tog jutra okupili na trim stazi, imali su prilike da uz asistenciju fitness instruktora Marka Rajkovića i Mirka Jovanovića odrade jutarnji trening.

Osim sportskog, trening je imao i edukativni karakter, jer su instruktori pojasnili osnove pravilnog vježbanja, kao i koliko je trening zapravo bitan za naš organizam. Nakon treninga i krosa svi su se rekreirali uz badminton i odbojku.