Stečajna uprava Montavar Metalca iz Nikšića raspisala je oglas za prodaju imovine tog preduzeća, javnim prikupljanjem ponuda, po cijeni od 9,83 miliona EUR, isto koliko je iznosila na prethodnom tenderu. Za prethodni oglas za prodaju imovine, na koji su se ponude mogle dostavljati do 14. oktobra, nije bilo zainteresovanih.

Na prodaju su ponuđene nepokretnosti po ukupno procijenjenoj vrijednosti od 5,82 miliona eura i pokretnosti po cijeni od četiri miliona. Nepokretnosti čine zemljište, odnosno 11 parcela ukupne površine 36 hiljada metara kvadratnih, čija je ukupna vrijednost 1,98 miliona eura. Prodaju se i objekti po cijeni od 3,81 milion eura, koje čine hale mašinske obrade i bravarske radionice, nova hala, upravna zgrada, portirnica, plinska i kompresorska stanica i kotlarnica. Nepokretnosti čine i saobraćajnice unutar proizvodnog kompleksa, koje se prodaju za 20 hiljada eura i ograda oko proizvodnog kompleksa koja se prodaje po cijeni od 15 hiljada. Pokretnosti ponuđene na prodaju čine repromaterijal, rezervni djelovi, HTZ oprema, kancelarijski material čija je procijenjena vrijednost 147,26 hiljada, alat i pribor koji se prodaju za 54,03 hiljade, nedovršena proizvodnja i gotovi proizvodi po cijeni od 61,74 hiljade, investiciona ulaganja čija je vrijednost 640,34 hiljade i oprema koja se prodaje za 3,1 milion eura.

Ponude se dostavljaju do 4. novembra do 14 sati na adresu Privrednog suda, a biće otvorene dan kasnije u osam sati i 30 minuta. Pravo učešća na javnom nadmetanju imaju svi pojedinci i kompanije koji dostave odgovarajuću ponudu.