Poslanik Nebojša Medojević i potpredsjednik Skupštine Branko Radulović lakše su povrijeđeni u sukobu policajaca i demonstranata večeras u Podgorici. Na raskrsnici Ulica Slobode i  Bulevara Svetog Petra Cetinjskog pristalice Demokratskog fronta su, prema pisanju CDM-a, večeras napale policiju i polomile izlog zbog čega su organi reda bili primorani da bace suzavac i upotrijebe gumene metke. 

Okupljeni građani, predvođeni liderima DF-a, krenuli su, večeras oko 20 sati, u protestnu šetnju od sjedišta Nove srpske demokratije u Hercegovačkoj ulici do, kako su najavili, zgrade crnogorskog parlamenta. Večerašnje okupljanje bilo je organizovano u znak protesta zbog jutrošnje akcije policije u kojoj su uklonjeni bina i šatori, koji su 20 dana bili postavljeni na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog ispred zgrade Skupštine Crne Gore, gdje je trajalo protestno okupljanje u organizaciji DF-a.

Kako večerašnja protestna šetnja, kojoj je prisustvovalo nekoliko stotina građana, nije bila najavljena policija je blokirala prilaze kod zgrade Pošte i tu su pristalice DF-a napale policiju. Demonstranti su krenuli na policiju, polomili su i jedan izlog te su policajci bacili suzavac.

Tom prilikom je povrijeđeno nekoliko osoba kojima je ukazana pomoć, a lakše su povirijeđeni predsjednik i potpredsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević i Branko Radulović.

Na čelu kolone građana su, pored Medojevića i Radulovića, bili poslanici Andrija Mandić, Predrag Bulatović, Branka Bošnjak, Milan Knežević, Milutin Đukanović, Strahinja Bulajić, Janko Vučinić, Ljiljana Đurašković… Specijalne jedinice su okupljene rastjerali iz Bulevara Svetog Petra Cetinjskog, jedan dio Ulicom slobode ka Trgu republike, a drugi dio ka Sahat Kuli preko mosta Braće Zlatičanin. Više puta je dolazilo do sukoba i koškanja između demonstranata i policije.

Vijesti prenose da je u centru grada trenutno mirno, a da su primjetne jake policijske snage.

Društvene mreže je obišla fotografija Predraga Mitrovića, demonstranta povrijeđenog lica od kanistera od suzavca.

Iz DF-a su najavili da će i sjutra organizovati protest i očekuju da im se pridruže građani iz ostalih gradova.