Posebno mjesto u epohi nikšićke Sutjeske, ali i Telekom 1. Crnogorske fudbalske lige (CFL) zauzima Dražen Međedović, pored čijeg imena će zauvijek stajati da je ‘biser koji nije zasijao punim sjajem’ jer, iako je imao uspješnu karijeru nije dosegao visine koje su mu se predviđale, prenose Dnevne novine.

Kod ljubitelja fudbala u gradu pod Trebjesom uživao je status ‘boga’ a “Dijego Armando” ili “Mađioničar” samo su neki od nadimaka.

“Za te nadimke najviše su zaslužni navijači Sutjeske, popularne, “Vojvode”. Tada negdje, kada sam počinjao da igram za prvi tim, opet je počela ekspanzija fudbala u Nikšiću, koja nije postojala jedno vrijeme”, kazao je Međedović.

Da je riječ o vrhunskom igraču potvrđuje činjenica da je dobio poziv za trenera FK “Sutjeska”.

“Od malih nogu sam u Sutjesci, što kao igrač, što danas kao trener. Ovaj klub za mene predstavlja drugu kuću, a Nikšić? To je moj grad, sportski grad, grad talenta. Nikšiću dugujem sve, uprkos tome što sam bio povremeno odsutan”. “Plavo-bijeli” su uvijek bili tu kao ‘druga kuća’, ali dešavale su se kratke epizode u Budućnosti, Čeliku, Mogrenu, Bokelju, Borcu iz Banja Luke”, kazao je Međedović.

On kaže da najveći žal nosi za propuštenom prilikom da sa Sutjeskom osvoji trofej.

Na pitanje šta bi mogao da bude uzrok što nije ispoljio svoj igrački talenat do kraja Međedović kaže da je uzrok možda to što nije na vrijeme otišao u pravi klub.

“Sutjeska je uvijek imala sjajne talenta. Uopšteno, cijelo ovo naše podneblje je talentovano. Igrom slučaja, Mirko Vučinić, Vukašin Poleksić i ja smo generacija i prošli smo sve selekcije tadašnje Jugoslavije zajedno, ali mislim da je Mirko otišao u pravo vrijeme. Poklopile su mu se neke stvari, imao je nekoga da stane iza njega, to je bio odlučujući faktor. Možda da sam ja otišao tako mlad u pravi klub, možda bih napravio bolju karijeru”, smatra Međedović i dodaje da na ovom podneblju igrač mora da bude “vanserijski” da bi otišao u neki inostrani klub i da bi dobio pravu priliku.

Uprkos svemu Dražen kaže da što se tiče načina na koji je učio fudbal, ne bih mijenjao ništa dok kada je riječ o karijeri, volio bi da se okušao u nekom inostranom klubu.

“Ostaje žal što makar jednom nisam pozvan za svoju reprezentaciju, a mislim da je bilo prostora za tako nešto kada se reprezentacija formirala”, kazao je Međedović.

Za današnju situaciju u crnogorskom fudbalu kaže da je na nižem nivou nego kada je on igrao.

“Sve je manje mladih igrača koji dobijaju šansu. Ili je dobiju, pa je ne iskoriste. Sve je više starijih igrača i stranaca koji su dovedeni zbog neke trke za trofejima. Zbog toga dolazimo u situaciju da su stariji igrači najbolji u ligi, dok nas sve više talentovanih fudbalera napušta”, ocijenio je Dražen i dodao da treneri žele da isprate neke evropske stilove edukacije i trenažne procese uprkos nedostaku dobrih uslova.