Do ostavke Vlade i formiranja prelazne neće doći zbog toga što je to nedemokratski zahtjev koji odudara od političkih i demokratskih standarda, poručio je potpredsjednik Vlade Duško Marković. On je rekao da Vlada neće prihvatiti ultimatum opozicije da se do vikenda formira prelazna vlada.

“Od ostavke Vlade i prelazne vlade u subotu neće biti ništa, zbog toga što je to nedemokratski zahtijev, zbog toga što je to zahtijev koji odudara od političkih i demokratskih standarda. Ako bi Vlada bila u situaciji da na zahtjev jedne političke grupacije koja nije obezbijedila opšti politički konsenzus ili veći politički konsenzus za njenim padom, već padom sa ulice je nedemokratski i necivilizacijski i vlada bi prihvatanjem tog zahtijeva i sama bila nedemokratska”, poručio je Marković gostujući u emisiji “U raljama života” na TV Pink.

On je demantovao da je policija u subotu ujutro napala demonstrante i naveo da je jutarnji termin izabran da bi se izbjegao konflikt. Prema njegovim riječima, privedeni su samo oni koji su ušli u zonu prekrsaja.

Savjet za građansku kontrolu rada policije danas će na vanrednoj sjednici razmatrati primjenu policijskih ovlašćenja prilikom prekida protesta Demokratskog fronta i kasnijih okupljanja građana. Poziv da prisustvuju sjednici je upućen direktoru Uprave policije i rukovodiocu odjeljenja za unutrašnju kontrolu policije. Sjednica je zatvorena za javnost.