Predsjednik Vlade Duško Marković boravio je u posjeti gradilištu tunela Klopot, koji se nalazi na prioritetnoj dionici Autoputa, na kojoj je istakao da se neposredno uvjerio da su radovi na tom zahtjevnom gradilištu veoma intenzivni, da se sprovode po najvišim standardnima i veoma kvalitetnom dinamikom, te da se na više od polovine dionica intenzivno radi preko 24 kilometra trase.

“Ne da sam zadovoljan, nego sam impresioniran”, naglasio je Marković.
Markovića je dočekao ambasador Kine u Crnoj Gori Cui Dživei, zajedno sa predstavnicima kineske kompanije CRBC.

“Naša reviziona komisija intenzivno radi i ubrzo će biti u prilici da odgovori na druge zahtjeve izvođača i vjerujem da se sve odvija po planu. I vjerujem da će investicija u ovaj projekat koji je najznačajniji i najveći u istoriji Crne Gore, biti realizovan u skladu sa našim očekivanjima i obavezama iz Ugovora. To će biti kapitalno važno za Crnu Goru, za njen razvoj, za poboljšanje kvaliteta njenih građana”, kazao je Marković.

Govoreći o broju angažovanih crnogorskih radnika i preduzeća, Premijer je ocijenio da se svi elementi ugovora izvršavaju na valjan način.

“Ministarstvo saobraćaja je izdalo 61 saglasnost za uvođenje 73 domaće kompanije na gradilište, kao i da je u januaru bilo angažovano od 226 do 230 crnogorskih građana, što se kretalo u skladu sa ugovornom obavezom od 30 odsto”, kazao je Marković.

On očekuje da će u ovoj godini biti povučena sva sredstva koja su predviđena kapitalnim budžetom za izgradnju prioritetne dionice Autoputa.

“Ja želim da u ovoj godini svih 194. 3 miliona eura, koje smo kapitalnim budžetom odvojili za Autoput, budu potrošena. To je naš cilj. Izvođač i mi kao investitori imamo namjeru da u ovoj godini angažujemo više od 250 miliona eura, što garantuje da će se radovi odvijati u najboljoj mogućoj dinamici”, saopštio je Marković.

On je konstatovao da saradnja, kako između odgovarajućih institucija i državnih organa koji su uključeni u projekat, tako i sa izvođačima, funkcioniše veoma dobro, da stručni timovi zajednički sarađuju, te da se daju brzi odgovori na sve izazove koje gradilište postavlja pred izvođače, a potvrda za to je i slika koja se može vidjeti na gradilištu.

Marković je izrazio zadovoljstvo onim u šta se neposredno uvjerio na gradilištu i informacijama koje je dobio od odgovornih inženjera, konstatujući da je CRBC ozbiljna svjetska kompanija koja se predstavila Crnoj Gori na najbolji mogući način.

“Naš će interes biti čim završimo prioritetnu dionicu da pređemo na dionicu Andrijevica-Boljari i istovremeno razgovaramo sa Vladom Srbije da oni sa njihove krenu prema našoj granici”, zaključio je predsjednik Vlade.

Podsjetimo, na toj dionici biće izgrađeno ukupno 13 mostova, pet vijadukata i četiri petlje.

Gradnja prioritetne dionice, dugačke 41 kilometar, počela je 11. maja 2015. godine, od kada kreće rok od četiri godine za završetak radova.

U prošloj godini počeli su radovi na nekim od najzahtjevnijih objekata autoputa, preciznije mostu Moračica i tunelima Vjeternik i Jabučki krš.

Izgradnja te dionice autoputa koštaće državu 809 miliona eura. Od kineske Exim banke pozajmljena su 944 miliona američkih dolara, na 20 godina i sa kamatom od dva odsto, uz grejs period od šest godina.
Ministarstvo održivog razvoja izdalo je u januaru Ministarstvu saobraćaja građevinske dozvole za izgradnju tunela Klopot, Vilac i Preslo, kao i za mostove Preslo i Jabuka, na prioritetnoj dionici autoputa.

Ranije su dobijene građevinske dozvole za mostove Moračica i Gornje Mrke i tunele Vjeternik, Kosman, Jabučki krš, Gornje Mrke i Mala Trava.

Projektovana brzina na prvoj dionici autoputa je 100 kilometara po satu, a vrijeme putovanja između Podgorice i Kolašina skraćuje se sa sadašnjih sat i 30 minuta na 25 minuta.