Iz Udruženja manjinskih akcionara nikšićkog HTP Onogošt ponovo su se obratili Specijalnom državnom tužilaštvu i Tužilačkom savjetu zahtjevom da se postupi po njihovoj inicijativi, prenosi portal Bankar.

Inicijativa je podnijeta radi ispitivanja krivične odgovornosti bivše i sadašnje stečajne uprave firme i više lica iz preduzeća i Privrednog suda. Potpredsjednik skupštine akcionara, Milan Jauković, rekao je da je razlog tome to što smatraju da su oštećeni jer od prodaje imovine HTP Onogošt iz stečaja dioničari nijesu isplaćeni u potpunosti.

Milan je istakao da su dostavili i nalaz i mišljenje vještaka finansijske struke koji je urađen po nalogu zamjenika osnovnog državnog tužiocia u Nikšiću. Vještačenje je obavljeno za period od 2009. do avgusta prošle godine i utvrđeno je da je na računu stečajnog dužnika neraspodijeljeno 3,7 miliona eura.

Manjinski akcionari čekaju isplatu od 4,8 miliona eura, ako se doda iznos od 1,1 milion eura za koliko je prodat hotel Onogošt u Nikšiću.

Oko 1,700 dioničara nisu dobili informaciju zbog čega novac nije još uvijek isplaćen, a od prodaje posljednjeg objekta prošlo je skoro pola godine.

Jauković ističe da su predali urgenciju Tužilačkom savjetu i specijalnom državnom tužiocu Lidiji Vukčević i da očekuju da se u kratkom roku postupi po njoj.