U toku sinoćnih protesta, kada je došlo do sukoba između pripadnika policije i demonstranata, uhapšeni su poslanici Anrija Mandić i Slavko Radunović. Iz tužilaštva je sinoć rečeno poslanicima Demokratskog fronta, koji su zahtijevali da dobiju informacije o razlogu privođenja, da im je određen dvadesetčetvorosatni pritvor, da bi ih večeras oko 20 sati pustili iz pritvora.

Mandić i Radunović su danas poslijepodne dati u nadležnost Višeg državnog tužilaštva, a zatim je saopšteno da se terete za krivično djelo pozivanje na nasilnu promjenu ustavnog uređenja, time što su učesnike protesta podstakli da preduzmu mjere nasilnog ulaska u Skupštinu Crne Gore.
Poslanicima prijeti mogućnost ukidanja imuniteta, a ukoliko se to desi i kazna do 5 godina koja je predviđena za krivično djelo koje im se stavlja na teret.
Na današnjem Kolegijumu predstavnika Skupštine, na kojem je glavna tema bio sinoćni protest, Ranko Krivokapić je rekao da je neophodno riješiti situaciju sa Mandićem i Radunovićem i to bez posredovanja EU, kako bi pokazali da smo sposobni sami rješavati probleme.
Protiv deset građana će biti podnijeta prekršajna prijava, a protiv dva poslanika krivična.

683997_podgorica-policija-suzavac-reuters1_f
U sinoćnjim protestima povrijedjeno je 26 građana i 29 policajaca.
Iz Uprave policije saopšteno je da su lica koja su izazvala nasilje oštetila 13 vozila Uprave policije. Kamenovano je više objekata među kojima i objekat Ambasade Republike Albanije na kojem su nastala oštećenja na fasadi, kao i prostorije TV Pink M na kojima su polomljena stakla. CB Podgorica je prijavljeno da su stakla polomljena na ukupno 26 objekata u gradu. Izvršeno je krivično djelo teška krađa na provalan način u objektu zlatare Majdanpek.

683835_protesti-podgorica-24.10_f
Portal Vijesti je objavio dva snimka koja dovode u pitanje prekomjerne upotrebu sile od strane Specijalne antiterorističke jedinice. Na prvom snimku se vidi gdje izvlače predsjednika profesionalne bokserske organizacije Mija Martinovića iz auta a onda ga brutalno biju uprkos tome što nije pokazivao otpor i navodno nije učestvovao u protestu. Specijalci na drugom snimku zaustavljaju dva momka u zlatarskoj ulici, naređuju im da legnu a zatim ih njih dvadesetak tuku naizmjenično.

https://www.youtube.com/watch?v=fZooU-8kRFQ

https://www.youtube.com/watch?v=xpQLpDAh8Lw