Četrnaestogodišnji M.Đ., učenik devetog razreda OŠ „Braća Ribar” povrijedio se usled paljenja petardi. Dječak je, kao i svake godine uoči praznika kupio petarde sa namjerom da se zabavi, međutim prilikom paljenja jedna je eksplodirala i plamen je zahvatio i barutnu prašinu koja se napravila u kutiji prilikom transporta. Dio te barutne prašine se prosuo i zahvatio dječakovu odjeću. Otac ga je odmah prebacio u hitnu službu nikšićke Opšte bolnice, gdje je zbrinut. Iako je zadobio teške povrede ruke, izbjegao je još ozbiljnije posljedice, pošto je u jednom trenu plamen zahvatio i dio lica.

Policija upoznata sa ovim slučajem izvršila je, po nalogu osnovnog državnog tužioca, pretres samostalnog trgovinskog objekta u kom su, po navodima M.Đ. koji je u prisustvu roditelja dao iskaz u tužilaštvu, kupljene petarde.

Sprovodeći planske aktivnosti, policija je pretresom samostalne trgovinske radnje Sibola u Ulici Baja Pivljanina pronašla veću količinu pirotehničkih sredstava i eksplozivnih materijala vatrometa, petardi. Nakon pretresa podnijeta je krivična prijava u redovnoj procedure protiv Nikšićanina Zdravka Lopičića (50) zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljenog posjedovanja i držanja pirotehničkih sredstava i eksplozivnih materijala.