Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Nikšić, nakon što su riješili devet slučajeva krađe, podnijete su krivične prijave protiv šest lica.

Iz Uprave policije saopšteno je da se sumnja da su tri maloljetnika, D.T. (17), M.T. (16) i B.R. (16) iz Nikšića počinili krivično djelo teška krađa tako što su 2. decembra provalili u kuću sugrađanina M.N. i otuđili više prozora i metalnih škura, kao i dvoje metalnih vrata sa pomoćnih objekata.

D.T. se sumnjiči da je počinio krađu 27. novembra, kada je otuđio vozilo „Opel Astra“, koji je pripadao P.V. iz Nikšića nakon čega ga je prodao jednom otpadu sekundarnih sirovina gdje su ga policijski službenici i pronašli a zatim i vratili vlasniku.

Postoji sumnja da je maloljetna K.Ć. (17) iz Nikšića je počinila pet krivičnih djela krađa na način što je početkom decembra ove godine u više navrata vršila premetačinu stvari korisnika usluga jednog fitnes centra u Nikšiću iz kojih je otuđivala novac.

Maloljetni F.T. (15) iz Nikšića je, kako se sumnja, počinio krivično djelo teška krađa na način što je, 3. decembra sa parkinga otuđio „Yugo 55“, koje je potom prodao. Policijski službenici su pronašli ukradeno vozilo i vratili ga vlasnici Z.Č.

Iz Uprave policije navode da se D.B. (33) iz Nikšića sumnjiči da je počinio krivično djelo oduzimanje vozila, na štetu sugrađanke A.J, tako što je 14. decembra sa parking prostora otuđio Golf IV.

Policijski službenici su vozilo i osumnjičenog pronašli nakon dva dana i vozilo je vraćeno vlasnici.

O svim događajima su obaviješteni nadležni zamjenici Osnovnog državnog tužioca u Nikšiću koji su kvalifikovali krivična djela.

„Protiv pet maloljetnika krivične prijave su podnijete u redovnom postupku, dok je D.B. lišen slobode i uz krivičnu prijavu je priveden tužiocu“, naveli su iz policije.