Nikšićka policija je nadležnom tužilaštvu procesuirala šesnaestogodišnjeg B.N. koji je osumnjičen da je izvršio šest krivičnih djela – četiri teške krađe automobila i dvije krađe, prenose Vijesti.

Maloljetnik se sumnjiči da je 27. aprila, Nikšićaninu D.J. iz naselja Humci ukrao automobil “Reno 52”, a da je dvije noći kasnije sa parking prostora zgrade u Ulici “Ivana Milutinovića” ukrao “Pasat II” karavan, vlasništvo S.P.

On se takođe sumnjiči i da je u noći između 1. i 2. maja R.B. u Ulici “VI crnogorske S2/1” sa parkinga ispred zgrade ukrao automobil marke “Pasat II” karavan, a noć kasnije “Golf III” karavan sa parkinga zgrade u Ulici “Jola Piletića”, vlasništvo M.P. U golfu se nalazila oprema za paraglajding, vrijednosti oko 3.500 eura, i dobitni tiket sportske kladionice u iznosu od 224 eura, koji je B.N. pokušao da unovči 4. maja.

Na osnovu prikupljenih dokaza policija je identifikovala izvršioca i u prisustvu roditelja i inspektora za maloljetnike sa njim je obavljen razgovor.

Maloljetni Nikšićanin je priznao djela koja mu se stavljaju na teret i kazao da je ukradenu opremu za paraglajding sakrio u mjestu Tović, gdje ju je policija pronašla i vratila vlasniku, zajedno sa dobitnim tiketom.

Pronađena su i ukradena vozila i vraćena vlasnicima.