Mladi Nikšića

U Nikšićkom pozorištu večeras od 20 časova biće odigrana predstava “Malo o duši” po stihovima pjesnikinje Vislave Šimborske, a u adaptaciji i režiji Varje Đukić.

Cijena ulaznice je tri eura.

Organizator događaja je JU Nikšićko pozorište, a u okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću.

Predstava je premijeru imala 24. maja u Velikoj sali Centra za kulturu Tivat, a nastala je u koprodukciji Centra za kulturu Tivat, Kraljevskog pozorišta Zetski dom sa Cetinja i bjelopoljskih Ratkovićevih večeri poezije. Predstava je igrana i na ovogodišnjem Festivalu internacionalnog alternativnog teatra (FIAT), na Ratkovićevim večerima poezije i književnom festivalu Odakle zovem, u Zetskom domu na Cetinju.
“Malo o duši” je adaptacija 14 pjesama Vislave Šimborske, Poljakinje, dobitnice Nobelove nagrade za književnost 1996. godine. Kolaž, kao dominantan pristup u oblikovanju forme čitave predstave kroz nekoliko segmenata kojima se u vidu dijaloga, pratnje i diskretnog muzičkog sjenčenja, oblikuje čitanje poezije Šimborske, osmislila je i režirala Varja Đukić. Muziku za predstavu komponovala je Nina Perović, a sviraće violistkinja Ana Rašović. Poeziju Vislave Šimborske prevela je Biserka Rajčić.