Animirani film “Mala sirena“ biće prikazan u nedelju 8. novembra na sceni 213 u 11h. Organizatori projekcije su Crnogorska kinoteka i Centar za kulturu Nikšić. Režiju filma potpisuje Ron Clements i John Musker.

Sinopsis filma:
Duboko ispod mora kralj Triton, vladar okeana, se spuštio u arenu kako bi uživao u koncertu koji je pripremio rak Sebastian, a u kojem nastupaju sve njegove kćerke. Koncert kreće, ali publika se šokira kada se ispostavi da se Tritonova najmlađa kćerka, 16-godišnja sirena Ariel, nije pojavila te je tako upropastila predstavu. Ariel u međuvremenu s ribom Flounder istražuje potonuli brod i skuplja ljudske predmete. Tada ih napadne morski pas, ali oni pobjegnu i na površini sretnu šašavog galeba Scuttlea, koji im kaže da se vilica koristi kao češalj, a lula kao truba. Tada se Ariel sjeti da je trebala biti na koncertu te se vrati i ispriča ocu. Sebastian stoga dobije zadatak da pazi na nju. On se iznenadi kada se Ariel zagleda u čovjeka, princa Erica, koji je plesao na nekom brodu. Tada izbije oluja i brod potone, ali ga Ariel spasi te se zaljubi u njega.
Ona se počne neobično ponašati te Triton od Sebastiana otkrije da je zaljubljena u čovjeka, što ga toliko iznenadi da joj uništi njenu cijelu zbirku ljudskih predmeta. Ariel se naljuti i odluči sa vješticom Ursulom sklopiti dogovor, da je ova pretvoriti u ljudsko biće kako bi mogla zavesti Erica, ali će zauzvrat izgubiti svoj glas a ako je za tri dana on ne poljubi, ona će postati njena robinja. Ariel je pristala. Princ Eric je pronađe, ali zaključi da ga ona nije spasila iz mora jer je nijema, a on je čuo krasno pjevanje. Ipak, s vremenom se njih dvoje zbliži. No tada se Ursula pretvori u ljepoticu te sa njenim glasom nagovori Erica da se uda za nju. Ariel shvati da je Ursula varala, a Sebastian, galebi i druga morska bića napadnu Ursulu. Arielin glas se vrati i Eric ju prepozna. No Ursula odvede Ariel kao robinju ispod mora te se nagodi sa Tritonom da će postati vladar mora zauzvrat njene slobode. Tada napadne Ariel, ali se Eric zaleti sa brodom i probode je. Ursula nestane, Triton ponovno postane kralj okena, a Ariel ostane žena i uda za Erica.

Ulaz je slobodan.