Oko stotinu korisnica naknada za majke sa troje i više djece koje protestuju zbog smanjenja naknada, provelo je noć ispred Skupštine Crne Gore.

Majke koje su ispred zgrade parlamenta okupile u četvrtak zahtijevajući ukidanje zakona kojim im se smanjuju naknade, poručile su da će sa protestom nastaviti najmanje do 7. marta.

Članica Koordinacionog odbora, Željka Savković, kazala je da im je protest odobren do 7. marta, ali da su predale zahtjev za produženje dozvole.

Ona je poručila da se majke neće razilaziti dok se ne ispune njihovi zahtjevi, i da one više ne mole, nego da sada naređuju da im se vrati njihovo stečeno pravo.

“Mirno i tiho smo proveli noć. Bilo je hladno, malo smo ložili vatru, ali su majke istrajne u svom zahtjevu. Imali smo šator, ali su nam to uklonili i misle da su sa time nešto učinili ali nijesu. Protesti su jedini vid borbe. Da je sreće u ovoj državi ne bi ih bilo. Očekujemo da će promijeniti odluku i nadamo se da će strani faktor uticati da nam izađu u susret. Očekujemo dolazak još majki i ne možemo da razumijemo zašto još sjede kući”, rekla je Savković za TV Vijesti.

Majke protestuju jer je Vlada, u sklopu mjera štednje, smanjila naknade sa 336 na 264 eura, i sa 192 na 144 eura.