Muzičko – poetsko veče Maje Perfiljeve pod nazivom „DA SAM JA NETKO“, održaće se u Nikšićkom pozorištu u četvrtak, 03. decembra sa početkom u 20 časova. Na manifestaciji koju organizuje Nikšićko pozorište, u okviru Programa podrške razvoju kultrure u Nikšiću, pored Maje Perfiljeve, učestvuju: Andrijana Božović, Anita Popović, Bojana Marković, Vanja Radovanović, Nikola Trtica i Anastazija Miranović.

Maja Perfiljeva je profesorica hrvatskog jezika i književnosti i autor tekstova proslavljenog sarajevskog sastava Indexi: „Da sam ja netko“, „Sanjam“ i „Balada“.

Rođena je u Tivtu, u Boki Kotorskoj, gdje je provela najranije djetinjstvo i tako postala neraskidivo vezana uz taj tajanstveno lijep kraj. Zavičaju je posvetila više pjesama, a najpoznatija je „Bokeška noć“ (Zasjat će palaci) koja je postala himna na svim bokeškim feštama. Autor je i brojnih drugih tekstova koje su izvodili: Dalibor Brun, Gabi Novak, Mišo Kovač i drugi.

Svo školovanje pohađala je i završila u Zagrebu i sada živi na relaciji Zagreb – Tivat. Takođe, već više godina oslikava svilu, izrađuje slike i vlastitu odjeću. Na taj rad potakla ju je njena sestra Asja.

U poslednje vrijeme radi muzičko – poetske večeri, u kojima nastupa zajedno sa svojim gostima koji pjevaju njene pjesme, a sada i sami komponuju, tako da stvaraju novu zajedničku produkciju.
Ulaz je slobodan.

maja perifljeva