Koncert Magični glasovi biće održan u petak, 20. novembra u dvorani Muzičke škole „Dara Čokorilo“ u 20h. Nastupiće Han Guoliang, flauta, Ljubiša Jovanović, flauta i Aleksej Molčanov, klavir. Na programu su djela Georga Filipa Telemana, Johana Sebastijana Baha, Volfganga Amadeusa Mocarta, Petra Iljiča Čajkovskog i Franca Doplera.

Organizatori ovog koncerta su Muzički centar Crne Gore i Muzička škola „Dara Čokorilo“.

Han Guoliang je diplomirao na Centralnom Konzervatorijumu za muziku u Pekingu, a master studije pohađao je na Bostonskom Univerzitetu za umjetnost. Studirao je u klasi poznatog flautiste Žan-Pjera Rampala. Redovno nastupa širom Evrope, u Sjedinjenim Američkim državama i Aziji. Sa Kineskim nacionalnim orkestrom je nastupao pod upravom renomiranih dirigenata kao što su Čarls Dutoit, Seiđi Ozava, Rostropovič. Angažovan je kao profesor flaute na Centralnom Konzervatorijumu za muziku u Pekingu i prva flauta Kineskog Nacionalnog simfonijskog orkestra. Predsjednik je Kineske asocijacije flauta.

Istaknuti flautista Ljubiša Jovanović je diplomirao i magistrirao u Beogradu, a usavršavao se u Bazelu. Dobitnik je „Diplome Superieur de Concertiste“ na L’Ecole Normal Superieur de Musique u Parizu, 1983. godine. Svirao je na svim značajnim festivalima u bivšoj Jugoslaviji, Evropi, Kini, Alžiru, Južnoj Africi i Argentini. Dobitnik je najprestižnijih nagrada i društvenih priznanja.Vodio je majstorske kurseve u Srbiji i inostranstvu i sarađivao sa najvećim flautistima današnjice, kao što su: Aurel Nikolet, Irena Grafenauer, Emanuel Pahud… Njegovi snimci nalaze se na više od 50 CD izdanja. Tokom više od 35 godina umjetničke aktivnosti, premijerno je izveo oko 60 koncertnih, solističkih i kamernih kompozicija srpskih autora. Ljubiša Jovanović je 25 godina radio kao solo flautista Beogradske opere i baleta (1978–88), Simfonijskog orkestra Radio Televizije Srbije (1988–89) i Beogradske filharmonije (1989–2004). Redovni je profesor na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu (od 1993.) i Muzičkoj akademiji na Cetinju (od 1996–2014). Osnivač je i predsjednik Orkestra Camerata Serbica (2004. godine), kao i Festivala klasične muzike BUNT (Beogradska Umetnička Nova Teritorija) 2013. Svira na 14k zlatnoj flauti WM. S. HAYNES.

Pijanista Aleksej Molčanov (1961), diplomirao je i magistrirao na Kijevskom državnom konzervatorijumu u klasi prof. Aleksandra Snegirjova i Vladimira Vinickog. Nastupao je kao solista i kamerni muzičar u Ukrajini, Rusiji, Njemačkoj, Libanu, Švajcarskoj, i sarađivao sa orkestrima: Čerkaska filharmonija, Filharmonija Lavov, Filharmonija Dnjepropetrovsk, Filharmonija mladih Harkov. Poseban značaj ima saradnja u klavirskom duu sa V. Muravskim u periodu od 1988. do 1992. Snimio je brojne programe za Državni Radio i Televiziju Ukrajine. Dobitnik je brojnih nacionalnih nagrada i priznanja. Angažovan je kao profesor korepeticije na Muzičkoj Akademiji na Cetinju.