Mladi Nikšića

Dodjelu godišnjih nagrada u turizmu „Wild Beauty Awards 2017“ koja je održana večeras u Podgorici definitivno je obilježila nagrada za hotel Maestral koji je odnio prestižno priznanje za najbolji hotel u Crnoj Gori, a osim toga dodijeljeno je još pet nagrada i dva priznanja pojedincima i organizacijama za izuzetan doprinos unaprjeđenju kvaliteta turističke ponude.

Tako je nagradu za najbolji mali hotel osvojio hotel „Majestic“ u Budvi, najbolja plaža u 2017. godini je plaža „Lučice“ u Petrovcu, a najbolji restoran je „Per Sempre“ u Podgorici.

Nagrada za unapijeđenje turističke ponude u 2017. godini otišla je u ruke lokalnoj turističkoj organizaciji Bara, a nagrada za najbolji turistički proizvod pripala je kompaniji Explorer iz Kolašina za turu „Sankama od Kolašina do Žabljaka”.

Dodijeljena su i priznanja za manifestaciju „Od Božića do Božića“, NVU Karampana i Lokalne turističke organizacija Kotor i za Međunarodni festival klapa Perast – NVO Međunarodni festival klapa Perast.

Ove godine, po prvi put Nacionalna turistička organizacija Crne Gore dodijelila je i posebno priznanje za doprinos u oblasti obrazovanja u turizmu i unaprjeđenju regionalne saradnje profesoru dr Slobodanu Unkoviću iz Beograda.

Unković je ovogodišnji dobitnik najvišeg priznanja Svjetske turističke organizacije Ujedinjenih nacija za doprinos razvoja turizma u svetu, njegov održivi razvoj i obrazovanje kadrova u turizmu.