AMSCG logo

Saobraćaj na magistralnom putu Rožaje – Berane u prekidu je za sve vrste vozila zbog odrona u mjestu Baza, saopšteno je iz AMSCG. Oni su dodali da će se vozila preusmjeravati na lokalni put.

Iz AMSCG-a je takođe saopšteno i
da je zbog odrona na regionalnom putu Kolašin-Mateševo na auto-putu zabranjen saobraćaj za autobuse i teretni saobraćaj preko 3,5 tone težine.

Te kategorije vozila se upućuju na magistralni put Podgorica-Kolašin preko Platija.

Na magistralnom putu Nikšić-Vilusi zbog snijega nije dozvoljeno kretanje kamionima sa prikolicom i šleperima.

Iz AMSCG-a su naveli da se u Crnoj Gori saobraća po mokrim i klizavim putevima zbog kiše i snijega kao i da je vidljivost mjestimično smanjena.

Oni su upozorili i na učestale odrone i vozačima savjetovali da vožnju prilagode uslovima i stanju na putu i poštuju pravila saobraćaja.

Kako su podsjetili, od 15. novembra do 1. aprila upotreba pneumatika za zimsku upotrebu za sva motorna vozila je obavezna na putevima gdje je to naznačeno signalizacijom, bez obzira da li na tom putu postoje zimski uslovi.

Iz AMSCG navode i da je neophodno koristiti zimske pneumatike, pogotovo na mjestima gdje kiss prelazi u susnježicu i snijeg.
‘’Minimalna dubina šare na gazećoj površini pneumatika koji se koriste u ovom periodu je četiri milimetra“, naveli su iz AMSCG.

Kako su objasnili na auto-putu je obavezno da svako vozilo ima zimsku opremu.