Nikolina Orbović učenica je šestog razreda Osnovne škole “Ivan Vusovic” na Vidrovanu. Nikolina je peti razred Muzičke škole. Svira klavir kod profesorice Marije Bataković. Član je škole pjevanja “D-moll” već četri godine . Prvi nastup je imala sa četiri godine na festivalu ”Naša radost” .

Učestvovala je na mnogim festivalima i osvajala nagrade. U maju 2020. godine učestvovala je na Virtuelnom muzičkom takmicenju “Pjevaj Doma, pjevaj za sve nas” i osvojila je prvo mjesto.
“Nikolina je odlična učenica. Njen talenat pored roditelja posebno ističu učiteljica, nastavnica muzičkog i uprava škole”, kazala je za naš portal Sanja Janjić pedagoškinja.
Uzori u muzici su joj Marija Šerifović i Jelena Tomašević. Pjevanje je zavoljela gledajući svoju sestru na probama. Nikolinini počeci su vezani za KUD “Akord” gdje je njen talenat primjećen. U Akordu je kako kaže prvi put nastupala solo.
Sa pjesmom “Pametna i luda “ Nikolina je učestvoala u online takmičenju “Pjevaj Doma”. Priznaje da je to bilo neobično i uzbudljivo iskustvo za nju.
“Kada pjevam uživim se u pjesmu i osjećam se opušteno i ispunjeno “, kazala je Nikolina
Nastavnica muzičkog Gordana Jovanović kazala nam je da Nikolina školuje svoj glas i da je sve bolja.
J.P.