Komandant Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) Radosav Lješković saslušan je u tužilaštvu zbog sumnje da je zloupotrijebio službeni položaj i omogućio pripadnicima SAJ-a da izbjegnu krivično gonjenje zbog brutalnog prebijanja Milorada Martinovića.

Tužilaštvo je Lješkovića osumnjičilo nakon prijave koju je protiv njega podnio MANS.

Branilac komandanta SAJ-a, advokat Zdravko Begović, rekao je da tužilaštvo sumnjiči Ljekškovića i da nije preduzeo sve službene radnje da identifikuje sajovce koji su navodno prekoračili službena ovlašćenja, prenose Vijesti.

„To je bilo nešto na šta se on izjašnjavao. On je tvrdio da je isključivo radi po zakonu u skladu sa pravilima službe. Da je njegova jedinica te večeri štitila građane i čuvala javni red i mir. Da zbog činjenice što su bile vanredne okolnosti, i svi pripadnici SAJ-a pod maskama protiv bojnih otrova i šljemovima, nije bilo moguće identifikovati lica koja su učestvovala u tom događaju“, kazao je on.

Državno tužilaštvo proverava i porijeklo imovine Lješkovića, a o tom slučaju formiran je predmet koji se nalazi u fazi izviđaja.