Službenici Odjeljenja bezbjednosti Podgorica su sinoć u sklopu akcije kodnog naziva „Razbojnik“, nedugo nakon izvršenog djela u kojem je jedna osoba zadobila povrede, lišili slobode dva mladića koja se sumnjiče za seriju razbojništava izvršenih na štetu sportskih kladionica na teritoriji Podgorice.

Naime, sinoć oko 21,30 časova D.R. (17) je maskiran ušao u jednu sportsku kladionicu i uz prijetnju pištoljem od zaposlene radnice otuđio novac u iznosu od 50 eura. Dva građanina koja su se zatekla na licu mjesta su pokušala da ga spriječe u izvršenju krivičnog djela, nakon čega je D.R. pucao iz startnog pištolja i jednom građaninu nanio lake tjelesne povrede u predjelu glave i dao se u bjekstvo.

Pripadnici policije se odmah dali u potragu za ovim licem koje je ubrzo lišeno slobode, a kod njega je pronađen otuđeni novac. Osim toga lišen je slobode i V.Ć. (17), kod kojeg su pronađena dva noža i komad municije.

D.R. se sumnjiči da je izvršio pet krivičnih djela razbojništvo, dok se V.Ć. (17) na teret stavljaju četiri krivična djela razbojništvo i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Oni su lišeni slobode i biće uz krivičnu prijavu privedeni državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici na dalju nadležnost.

Sumnja se da su ova dva lica od početka septembra do sredine novembra počinila pet razbojništava na štetu pet sportskih kladionica iz kojih su otuđili skoro 5.000 eura.

Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je D.R. maskiran ulazio u objekte sportskih kladionica i uz prijetnju pištoljem od zaposlenih radnika otuđivao novac, dok je V.Ć. vršio osmatranje ispred objekata. D.R. je sa sobom nosio ranac sa garderobom kako bi se odmah nakon izvršenog krivičnog djela presvukao i na taj način otežao policiji njegovo lociranje.

Uprava policije se zahvaljuje građanima koji su na licu mjesta reagovali i na taj način doprinijeli da policija u kratkom roku pronađe i liši slobode osumnjičene. Saradnja građana i povjerenje prema policiji je jedan od najvažnijih uslova za stvaranje još bezbjednijeg ambijenta.