Službenici Sektora granične policije su na magistralnom putu Ulcinj – Bar kontrolisali vozilo marke „VW Caddy“ stranih registarskih oznaka, kojim je upravljao E.F. (49) iz Tuzi. Kontolom vozila je pronađeno i oduzteo 40 kesa u kojima se nalazilo oko 568 kg rezanog duvana, za koji E.F. nije posjedovao dokaz o porijeklu, niti ovlašćenje za trgovinu duvanskim proizvodima, saopštili su iz Uprave policije.

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Jug“ – Odjeljenja bezjednosti Bar su po nalogu državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru lišili slobode E.F. zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljena trgovina.
Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je E.F. od, za sada nepoznatog lica, u mjestu Vladimir, uprkos tome što nema ovlašćenje za trgovinu, a u svrhu prodaje za iznos od 2.840 evra nabavio je rezani duvan ukupne težine oko 568 kg.
E.F. je na ovaj način, imajući u vidu odredbe Zakona o akcizama, budžetu Crne Gore pričinio je štetu u iznosu ne manjem od 30.800 evra.